Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

29 Maj

Dodik i Cvijanović kandidati SNSD-a na narednim izborima

Milorad Dodik kandidat je Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za člana Predsjedništva BiH iz RS-a, a Željka Cvijanović za predsjednicu RS-a, odlučio je danas Glavni odbor ove stranke.

Dodik je rekao da je cilj istorijski dobar rezultat SNSD-a na narednim izborima te pobjede njihovih kandidata.

On je potvrdio da je slogan stranke "Pod zastavom RS".

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas da je prihvatio  kandidaturu za člana Predsjedništva BiH iz RS-a, jer je uvjeren i u svoju i pobjedu Željke Cvijanović u utrci za funkciji predsjednika RS-a.

Dodik kaže da će obavljati dužnost srpskog čana Predsjedništva BiH isključivo u interesu ljudi RS. "Ne bira me BiH već RS i srpski narod i njima sam obavezan", dodao je.

Što se tiče BiH, naveo je da je ona definisana Ustavom, koji će biti okvir po kojem će da djeluje.

"Očekujemo 370.000 glasova za člana Predsjedništva i predsjednika RS, te 300.000 glasova podrške našim listama za Narodnu skupštinu RS-a i nešto više za Predstavnički dom parlamenta BiH", naveo je Dodik, za koji kaže da žele da sačine zajedničku listu s koalicionim partnerima, DNS-om i SP-om.

Nakon sjednice Glavnog odbora SNSD-a, na kojoj je potvrđena njegova kandidatura na narednim općim izborima, kazao je da je prihvatio kandidaturu jer RS treba podrška s tog nivoa BiH, koja, kako je naveo, nije postojala u proteklom periodu.

"Potpuno sam uvjeren da će RS biti tako i ojačana. RS više ne smije biti stavljena sa strane u BiH, već prioritet i to će biti za mene u svemu što budem radio", ustvrdio je Doidk.

Optužio je sadašnju vlast na tom nivou da su se pretvorili u one koji danas u RS predstavljaju Sarajevo. "Tu lošu politiku ne želim da vidim ni u primjesama", dodao je.

Sjednici Glavnog odbora prethodilo je zasjedanje Predsjedništva SNSD-a, čije kandidate, prema ranijim najama, podržavaju i u DNS-u i SP-u. Protivkandidati Dodiku i Cvijanović iz Saveza za promjene su Mladen Ivanić i Vukota Govedarica.

federalna.ba/Fena

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 116