Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

15 Feb

Program obilježavanja 757. rođendana grada Bihaća

Gradska uprava Bihaća zajedno sa Kulturnim centrom Bihać, Gradskom galerijom i JU Za sport, odmor i rekreaciju  i ove godine nizom zanimljivih sadržaja i događanja obilježiti će 757. rođendan grada Bihaća. Ovogodišnje obilježavanje dana grada Bihaća imati će 13 sadržaja i trajati će sedam  dana, u sklopu kojih će Bišćani imati priliku prisustvovati zanimljivim kulturno-sportskim događajima.

Program obilježavanja dana grada počinje u ponedjeljak 20. februara koncertom muzičke omladine & Haman Jazz Banda  u Gradskoj galeriji sa početkom u 19:30 sati. U utorak 2. februara u dvorani Luke u 10:00 sati predviđene su omladinske sportske aktivnosti, odnosno takmičenje učenika u malom nogometu, stolnom tenisu i šahu, a isti dan u 16:00 sati u kinu CineStar u Bihaću za bihaćke mališane biti će organizirana projekcija animiranog filma Snježna kraljica 3-Vatra i led(sinhronizirano).

U sali Kulturnog centra u srijedu 22.februara sa početkom u 10:00 sati biti će upriličen prijem djece iz bihaćkih vrtića u Unske smaragde. Isti dan u 11:00 sati u Kantonalnoj i univerzitetskoj biblioteci održati će se kreativna radionica za djecu predškolskog uzrasta i osnovnih škola. U večernjim satima u sali Kulturnog centra za građane Bihaća besplatno će biti izvedena predstava ,odnosno stand up komedija Željka Pervana “Na rubu Europe”.

Četvrtog dana manifestacije, odnosno u četvrtak 23.februara u Kulturnom centru u 11:00 sati biti će upriličena izložba Arhicva USK-a pod nazivom “ Bihać i prostor USK-a kroz vrijeme”. U petak 24. februara u Gradskoj galeriji sa početkom u 19:30 sati biti će upriličena izložba i promocija knjige “Pišem ti bosančicu” autorice prof. Alme Zulfikarpašić.

Za dane vikenda, odnosno u subotu 25. februara predviđena je promocija zbirke pjesama “Govor duše” autorice Džehve Havić, a u dvorani Luke održati će se koncert grupe Parni valjak. U nedjelju 26.februara  sa početkom u 9:00 sati u sali Kulturnog centra predviđen prijem za mlade darivaoce krvi, a isti dan u 10:00 sati predviđen je pohod na planinarski dom Plješevica.

Obilježavanje 757. rođendana grada Bihaća završiti će 27.februara tradicionalnom svečanom sjednicom GV Bihać na kojoj će pojedincima i institucijama biti uručene plakete i zahvalnice. Isti dan u gradskoj tržnici u 11:00 sati biti će upriličena degustacija rođendanske torte, a u dvorani  Luke sa početkom u 17:00 sati održati će se revijalna malonogometna utakmica GV Bihać- Generalni konzulat RH u Banja Luci.

Svi sadržaji koji su predviđeni u sklopu obilježavanja 757. rođendana Bihaća besplatni su, a podršku ovogodišnjoj manifeastaciji pored gradskih javnih ustanova i preduzeća dali su Bihaćka pivovara, CineStar Bihać, Udruženje Ventilator, stomatološka ordinacija Dentalart, cvjećara Fani, TeleAkustik i V-inox.

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 164