Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

08 Nov

OŠ Kamenica iz Bihaća dm uručio sredstva za realizaciju projekta „Pružimo ruke sportu u prirodi“

Prema rezultatima sistematskih zdravstvenih pregleda loše ortopedsko stanje evidentirano je kod većine učenika Osnovne škole Kamenica iz Bihaća, a dodatno ga prate pretilost, slaba pokretljivost te oslabljene motoričke sposobnosti. Ova loša zdravstvena slika potakla je rukovodstvo škole da prijavi projekt „Pružimo ruke sportu u prirodi“ na dm inicijativu {ZAJEDNO} za zdrav život, kako bi sistemskim aktivnostima unaprijedili zdravlje i tjelesne sposobnosti djece od 1. do 9. razreda.

 

Navedeni projekt izabran je od strane dm kupaca za podršku u sklopu inicijative, a povodom početka realizacije predstavnik kompanije dm, Berin Zelić, v.d. direktorice škole, Almini Dizdarić, uručio ček u vrijednosti od 4.909 KM, koliko je potrebno za realizaciju projekta.

 

„Nastava tjelesnog odgoja u našoj školi odvija se u vrlo teškim uvjetima zbog neadekvatnog prostora i nedostatka opreme. Cilj ovog projekta je unaprijediti zdravlje učenika centralne i područnih škola kroz usmjeravanje na aktivno provođenje slobodnog vremena u prirodi i učešću u nizu planiranih sportskih aktivnosti, poput treninga atletskih disciplina, jesenjeg školskog krosa a predviđene su i edukacije o važnosti bavljenja sportom“, izjavila je v.d. direktorice škole Almina Dizdarić te izrazila zahvalnost dm-u za brigu o mladim naraštajima.

 

Organiziranjem sportskih aktivnosti u kojima će sudjelovati i učenici prigradskih i ruralnih područja planirano je i njihovo međusobno zbližavanje sa učenicima ove škole, a projekt će biti realiziran do jula 2018. godine.

 

„Upravo loši zdravstveni pokazatelji kod djece osnovnoškolskog uzrasta potaknuli su nas da pokrenemo inicijativu dm {ZAJEDNO} za zdrav život. Ohrabruje nas projekt koji su predstavnici škole pokrenuli i čini sretnima mogućnost da i mi, kao kompanija, kroz podršku projektu doprinesemo postizanju ovih izuzetno važnih ciljeva“, istakao je Berin Zelić, predstavnik kompanije dm.

 

Podsjećamo, u okviru društveno odgovorne inicijative dm {ZAJEDNO} za zdrav život, projekt „Pružimo ruke sportu u prirodi“ OŠ Kamenica iz Bihaća u junu izabran je za jedan od deset pobjedničkih. U narednom periodu dm će posjetiti i preostale škole u Bosni i Hercegovini čiji su projekti osvojili najveću podršku kupaca tokom ove inicijative te uručiti sredstva za njihovu realizaciju.

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 131