Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

07 Dec

Uskoro počinje “Bihaćka zimska priča”: Doček Nove godine uz Nermina Puškara

S posebnim zadovoljstvom Grad Bihać najavljuje manifestaciju „Bihaćka zimska priča“ koja će započeti od 15.12.2017. godine. Cilj manifestacije je okupiti udruženja, umjetnike, muzičare, ugostitelje, obrtnike i mnoge druge, kako bi svi zajedno obogatili turističku ponudu Grada Bihaća u zimskom periodu, tokom novogodišnjih praznika.

“U suradnji sa našim javnim preduzećima i ustanovama, te sponzorima, Gradski trg pretvorit ćemo u malu zimsku bajku na otvorenom. U sklopu programa “Bihaćke zimske priče” kitit ćemo novogodišnju jelku, obradovati one kojima je potrebna pomoć, gledati predstave, družiti se uz muzički program i uživati u gastro ponudi naših ugostitelja” – rekao je Edin Moranjkić, Savjetnik gradonačelnika Bihaća.

Uz podršku Mljekare Meggle, kao generalnog pokrovitelja, punih 11 dana građani Bihaća i posjetitelji moći će uživati u čaroliji “Meggle Winter Parka” u kojem će biti postavljene drvene kućice sa raznovrsnom ponudom bihaćkih ugostitelja i obrtnika poput ukusnih jela, toplih napitaka, slatkih delicija, suvenira, te raznih rukotvorina. “Meggle Winter Park” će biti ukrašen novogodišnjim nakitom, uz njega će se klizalište, a nezaobilazna novogodišnja jelka i ukrašeni stage sa bogatim muzičkim program upotpunit će čitavu zimsku priču na gradskom trgu.

“Ponosni smo što smo dio ovogodišnje Bihaćke zimske priče i kao društveno odgovorna kompanija podržali smo ovogodišnji program koji će predstaviti naš grad u jednom novom i zanimljivom novogodišnjem ozračju” – kazala je Arijana Kosović iz Mljekare Meggle.

Zahvaljujući generalnom pokroviteljstvu same novogodišnje noći od strane Sarajevo Osiguranja, u 2018. godinu građani Bihaća i posjetitelji ući će sa poznatim kantautorm Nerminom Puškarom, koji je Bišćanima i svim ljudima dobre volje koji Novogodišnju noć planiraju dočekati u gradu Bihaću obećao odličnu atmosferu i dobar provod.

“Sarajevo Osiguranje podržalo je ovogodišnji novogodišnji program koji je zaista sadržajan i nadam se da će svako pronaći nešto za sebe i uživati u Bihaćkoj zimskoj priči i sadržajima koje smo zajednički osmislili i pripremili za Bišćane i sve posjetitelje “, poručio je Samir Behremović, iz Sarajevo Osiguranja.

Udruženja ABC i ove godine organizira humanitarnu akciju “Decembarski dani Udruženja ABC” u sklopu koje će biti realizirane akcije “Kutija iznenađenja”,“Obrok pažnje” i “Staklena kutija”. Ovogodišnji Božić u Bihaću obilježiti će se uz Katolički školski centar i Udruženje MoguLi na platou crkve sv. Ante Padovanskog.

“Kao građanin Bihaća velika zahvala i našim sponzorima koji su prepoznali kvalitetan i sadržajan novogodišnji program i podržali ga zajedno sa nevladinim udruženjima i Gradskom upravom Bihać. Bihaćka zimska priča za cilj zapravo ima brendiranje novogodišnih praznika kao nove turističke ponude našeg grada i uvjeren sam da ćemo stvoriti dobre temelje ove godine da već slijedeće godine organiziramo još bolji i kvalitetniji praznični novogodišnji program” – rekao je Armin Amidžić ispred nevladinih organizacija koje upotpunjavaju program “Bihaćke zimske priče”.

Izađite na ulice, osjetite prazničnu atmosferu i sudjelujete u programu i ponudi koja je pripremljena upravo za Vas.

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 196