Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

13 Feb

Bišćanka ponovo očarala svjetske modne stručnjake

Bišćanka Asima Sefić (20), koja je prije nekoliko godina očarala modni svijet crvenom kosom, plavim očima i pjegicama te se našla na stranicama svjetskih časopisa poput „Voguea“ i „Daily Maila“, ponovo se lansirala u sami svjetski modni vrh. Ovog puta promovira farbu za kosu jednog od vodećih svjetskih kozmetičkih brendova, i to za francusko tržište.

– Moja fotografija završila je na jednoj njihovoj farbi koja je izašla na tržite. Smatram da je zbog prirodne kose, pjegica i boje očiju – kaže Asima. Dodaje da je svoje prve profesionalne fotografije snimila sa 14 godina, a u svijetu mode našla se sasvim slučajno.

– Nisam se nadala da ću se baviti modelingom, a tada u to vrijeme sa 14 godina nisam ni imala viziju šta je to zapravo. Odradila sam nekoliko fotografija s fotografom Majom Topčagić, a onda sam ostala iznenađena komentarima i reakcijama nakon njihovog objavljivanja. Pozivali su me brojni fotografi i agencije da im se pridružim. Zbog toga sam i otišla korak dalje i donijela odluku da se profesionalno bavim modelingom – kazala je Asima, studentica socijalne pedagogije i duhovne skrbi.

Ljubav prema tom zanimanju, priznaje Asima, veća je od one prema modelingu i modi, pa se u budućnosti radije vidi kao socijalni radnik koji pomaže drugima.

biscani.net

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 157