Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

16 Okt

Počela akcija Agrokor, hrvatska policija ušla u Todorićevu kuću

Policija je rano jutros ušla u Kulmerove dvore u vlasništvu Ivice Todorića, bivšeg čelnika koncerna Agrokor, javljaju mediji, a prenosi Hina.

U Kulmerove dvore jutros nešto prije šest sati došla su tri policijska vozila, a jedno vozilo je ispred ulaza u taj kompleks. Prisutni su i Jadranka Sloković i Čedo Prodanović, advokati Ivice Todorića.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) javlja kako je policija ušla i u kuću Ivana Crnjcabivšeg člana Agrokorove uprave i bivšeg izvršnog potpredsjednika za finansije, strategiju i tržišta kapitala, potvrdio je advokat Ljubo Pavasović Visković.

Policija je i u kući Ljerke Puljić, izvršne dopredsjednice Agrokora. Ante Nobilo potvrdio je kako je u toku i pretres stana bivše članice Uprave Agrokora Piruške Canjuge. Policija je, kako se doznaje, došla i na vrata Damira Kuštraka koji navodno nije bio na svojoj adresi.

U policiji su Hini potvrdili da će prve informacije dati uskoro.

Ministar unutarnjih poslova Hrvatske Davor Božinović ranije je rekao da “sve poslove vezane uz Agrokor” koordinira državno tužilaštvo, a pritom nije odgovorio na novinarsko pitanje zna li policija gdje je Ivica Todorić.

Nezvanično se saznaje da bi policijskom akcijom moglo da bude obuhvaćeno između deset i 15 osoba.

Vanredni povjerenik hrvatske Vlade za “Agrokor” Ante Ramljak je prošle sedmice podnio krivične prijave protiv odgovornih u tom koncernu zbog toga što su tokom revizije finansijskog izvještaja uočene nepravilnosti.

Ivica Todorić je potom na svom blogu objavio kako nijedan euro nije otuđen ili skriven.

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 161