Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

Muzej ratnog djetinjstva dobio je domaćinstvo jednog od najznačajnijih europskih muzejskih događaja, te da će se godišnja konferencija "Europski muzej godine" i ceremonija dodjele nagrada najboljim europskim muzejima održati u Sarajevu, u maju 2019. godine, saopćeno je iz Muzeja ratnog djetinjstva.

U subota, 26. januara. 2019. u 19:30 sati, na sceni NPS bit će izvedna opera Wolfganga Amadeusa Mozarta „Čarobna frula“ u režiji Muhameda Hrustanovića.

Muzej Sarajeva u saradnji sa Historijskim arhivom Sarajeva organizirat će izložbu pod nazivom "Staro Sarajevo iz kolekcije Koste Mandića", autora Igora Radovanovića (Muzej Sarajeva) i Saše Beltrama (Historijski arhiv Sarajevo).

Na prijedlog Ministarstva privrede razriješeni su dosadašnji članovi privremenog Nadzornog odbora JU ,,Direkcija regionalnih cesta USK” Bihać. U cilju poboljšanja efikasnosti i funkcionalnosti, te osiguranja uslova za dalji rad imenovani su članovi novog privremenog Nadzornog odbora odbora JU ,,Direkcija regionalnih cesta USK”.

Proteklih nekoliko dana u Bihaću su se desili sukobi među migrantima. Najviše je građane Bihaća zabrinuo video materijal iz prihvatnog centra BIRA na kojem se vidi veliki broj migranata u međusobnoj tučnjavi.

Shodno jučerašnjem sastanku Upravnog odbora na kojem su gostovali Šuhret Fazlić, gradonačelnik, Abid Topić, nekadašnji predsjednik, Goran Piralić, predsjednik udruženja navijača “Sila Nebeska”, a istom se nisu odazvali Mladen Šantić, predsjednik Gradskog sportskog saveza, Ermin Lipović, direktor JU za Sport, odmor i rekreaciju, a sa Emirom Mujadžićem u vezi aktuelne blokade Kluba sa mjenicama.

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 165