Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

Asocijacija studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Bihaću dobila je novu opremu neophodnu za rad unutar pomenute asocijacije. Kako su nam rekli, kolege iz ALUMNI kluba potpomogli su realizaciju ovog projekta s ciljem da se dodatno unaprijedi rad kolegama sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Bihaću.

„Sa novom opremom koju smo dobili, dobili smo dodatni vjetar u leđa za rad unutar naše asocijacije studenata. Oprema će u mnogo čemu poboljšati rad i olakšati vizualiziranje određenih projektnih ideja. Radi se o tehničkoj vrsti opreme u iznosu od 6.000 KM, a konkretno radi se o kompjuterima, laptopima, projektoru, platnu i drugim stvarima neophodnim za rad. Koristim ovu priliku da se ujedno zahvalim upravi Ekonomskog fakulteta u Bihaću koji nesebično nam pružaju svoju pomoć i podršku u našem radu, te što su nam omogućili da u sklopu fakultetu dobijemo svoju prostoriju za rad“ – ističe Muhamed Kozlica, predsjednik Asocijacije Ekonomskog fakulteta iz Bihaća

Student Ekonomskog fakulteta i član asocijacije Belmin Fajić, također ističe vrijednost donacije koju su studenti dobili uz pomoć ALUMNI kluba. Fajić također navodi bitnost omladinskog aktivizma generalno, kao i djelovanje kroz studentska organiziranja.

Dekanesa Ekonomskog fakulteta Mirela Kljajić Dervić u razgovoru za Novi radio Bihać navodi bitnost suradnje između uprave fakulteta i studenata, te ističe bitnost promocije samog fakulteta kao i Univerziteta generalno izvan granica lokalnog.

Prisjetili smo se i velikog uspjeha studenata Ekonomskog fakulteta u projektu EU For you. Naime, pobjednici na ovom projektu upravo je bio Ekonomski fakultet Univerziteta u Bihaću

Studenti su zajedno sa mentorom doc.dr.sc Mirelom Kljajić-Dervić boravili u Konjicu na četverodnevnom Media Bootcamp-u gdje su zajedno sa ostalih 50 studenata 14 javnih fakulteta u Bosni i Hercegovini učili o procesu osmišljanja i izradi kreativne kampanje za informisanje javnosti o socio-ekonomskim reformama koje donose koristi građanima, a zemlju približavaju Europskoj uniji.

„Na poseban način i s radošću proslavljamo svaki naš praznik, iako smo mala pravoslavna zajednica. Na taj način čuvamo i naše veliko naslijeđe, odnosno odajemo poštovanje našim precima. Za Božić posebno ističemo zajedništvo i međusobnu podršku, jer je samo to putokaz prema boljem i sretnijem životu. Podržavajmo jedni druge, čuvajmo i uživajmo u svim našim vrijednostima i poštujmo različitosti – božićna je poruka paroha bihaćkog Dalibora Nenića.

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 169