Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

15 Sep

Otvoren 15. Međunarodni ekološki sajam EKOBIS 2017

U kompleksu sportske dvorane Luke u Bihaću jučer je otvoren 15. Međunarodni ekološki sajam "EKOBIS 2017”. Ovogodišnji EKOBIS svečano je otvorio Šemsudin Dedić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u Vladi F BiH u prisustvu Huseina Rošića, premijera USK-a, Davora Župe predsjedavajućeg GV Bihać, Seada Delića, direktora Agencije za vodni sliv rijeke Save i Nihada Šušnjara, generalnog sekretara Privredne komore USK-a.

Na preko 5.000 unutrašnjeg i vanjskog izložbenog prostora na 128 štandova predstavlja se više 250 izlagača, a u saradnji sa Obrtničkom komorom USK-a obezbijeđen je i prostor za krajiške obrtnike. Prema riječima Šemsudina Dedića, ministra poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva u Vladi F BiH, ovogodišnji sajam tematski je posvećen vodi, te je obezbijeđen i specijalni izložbeni prostor za 16 proizvođača vode iz Bosne i Hercegovine.

Pored federalnog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Agencije za vodno područje sliva Save,Vlade Unsko-sanskog kantona sajam EKOBIS podržao je i Grad Bihać koji, kako kaže Davor Župa, predsjedavajući GV Bihać, u sajmu vidi dodatnu razvojnu šansu Bihaća kao administrativnog središta USK-a.

„Sretni smo što sajam iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača, ali i posjetitelja i okupljanje 250 izlagača za nas u gradu Bihaću može biti samo dodatna razvojna šansa, ali i mjesto gdje ćemo ukazati da naše prirodne ljepote i okoliš koje moramo čuvati i racionalno i planski iskorištavati potencijale koje imamo “- kazao je predsjedavajući Župa.

Nakon zajedničkog obilaska sajma, održana je Međunarodna konferencija o regionalnoj saradnji, poslovni forum gradova prijatelja grada Bihaća, te panel Voda - unapređenje vodosnabdijevanja, tretmana i odvodnje otpadnih voda. Sajam će trajati do subote i završava sa Eko-kvizom.

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 181