Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

26 Apr

Soros: Europska unija neće preživjeti, završit će kao SSSR

Euro potkopava političku koheziju u Europskoj uniji, a ako nastavi tako, može čak i uništiti Europsku uniju, rekao je Soros u raspravi o obrazovnoj politici u Budimpešti.

Američki milijarder i investitor George Soros kazao je kako je Europa danas slična Sovjetskom Savezu, na način da kriza eura ima potencijal uništavanja i potkopavanja Europske unije. Istaknuo je da s dubokom socijalnom, gospodarskom i moralnom krizom u kojoj se Europa nalazi, možemo vidjeti sličan proces raspadanja.- Euro potkopava političku koheziju u Europskoj uniji, a ako nastavi tako, može čak i uništiti Evropsku uniju - rekao je Soros u raspravi o obrazovnoj politici u Budimpešti. Prošli tjedan je u Danskoj rekao kako kriza eurozone "još nije gotova, te da ide u pogrešnom smjeru". Soros smatra da gospodarstvo "može rasti iz prekomjernog duga, ali se ne može smanjivati iz prekomjernog duga".

Ranije u aprilu je pričao o tome da Evropska unija vjerojatno neće preživjeti trenutnu dužničku krizu eurozone, bez pragmatičnije njemačke politike. Soros je upozorio da su druge zemlje, poput Japana i država Latinske Amerike, prošle slična iskustva i preživjele, ali EU nije država te vjerojatno neće preživjeti.

24sata.hr

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 182