Novi Radio Bihac

radio-play1  wmp  winamp  quick  realp

18 Jun

U pretresima objekata koje koriste migranti u Bihaću pronađeni noževi, palice, čekići, skalpeli...

Kako je za Klix.ba potvrđeno u MUP-u USK, pripadnici policije su u objektima Đačkog doma u Borićima, nedovršene zgrade Doma penzionera i drugim lokacijama za koje su postojala operativna saznanja da se koriste za smještaj migranata, pronašli, između ostalog, 36 noževa, 2 palice, čekić, skalpele, noževe za skalpel, makaze i odvijače.

"Nakon izvršenog pretresa sudu će biti dostavljen izvještaj o izvršenom pretresu i obavijest Službi za poslove sa strancima", kazala nam je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK.

Cilj pretresa, koji se provodio po naredbi Općinskog suda u Bihaću, bio je pronalazak tragova i predmeta koji potječu iz krivičnih djela, kao tragova i predmeta koji se koriste za vršenje prekršaja.

U jučerašnjoj akciji učestvovalo je više od 100 policijskih službenika Uprave policije MUP-a USK, a aktivnosti su rezultat posljednjih dešavanja na području USK i uznemirenosti javnosti nakon ubistva migranta u Velikoj Kladuši.

Ministar unutrašnjih poslova USK Anel Ramić potvrdio je jučer za naš portal da će tokom ove sedmice slične akcije biti nastavljene i u Velikoj Kladuši i Cazinu.

Danas će Tužilaštvu USK biti predata dvojica migranata koje se sumnjiči za ubistvo Marokanca A. L. (1994.) koje se dogodilo u petak oko 23 sata u ulici Đure Pucara Starog u Velikoj Kladuši.

Kako saznajemo, riječ je o Ismailu Mehailiju (1985.) iz Alžira i Walidu Faraukliju (1996.) iz Palestine kojima se na teret stavlja da su nakon fizičkog obračuna nožem izboli 24-godišnjeg Marokanca.
klix.ba

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 74