Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

05 Jul

Kolinda pisala Hrvatima Bihaća: Pratim migrantsku krizu, svjesna sam situacije

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila je posebno pismo skupini građana hrvatske nacionalnosti s područja Bihaća kojim ih je izvijestila da Hrvatska s pozornošću prati migrantsku krizu u Bosni i Hercegovini.


Oni smatraju da se na taj način ugrožava malobrojne preostale Hrvate koji žive upravo u okolnim selima, posebice u Zavalju, prenosi HMS.Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak je potvrdio za taj list kako je hrvatska predsjednica preko tog ministarstva odgovorila Marijanu Prši, Marku Veljači, Amri Selimović-Perišić i Stipi Prši koji su od nje pismom tražili intervenciju zbog odluke lokalnih vlasti da novi centar za smještaj migranata lociraju na području Vučjaka, koji se nalazi svega desetak kilometara od hrvatske granice.

Predsjednica Grabar-Kitarović je u pismu izvijestila stanovnike Zavalja kako ona osobno, a i hrvatska država prate zbivanja na području Bihaća.

Prenatrpani centri
“Svjesna sam situacije u kojoj se nalaze stanovnici toga područja. Informiram vas kako smo vaše pismo proslijedili Ministarstvu vanjskih i europskih poslova kao i Ministarstvu unutarnjih poslova Hrvatske na pozornost i daljnje postupanje“, navodi se između ostaloga u pismu čije dijelove prenosi sarajevski list.

biscani.net

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 142