Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

02 Nov

Vlada USK usvojila program za smanjenje nezaposlenosti

Vlada USK na današnjoj 87. sjednici usvojila je Prijedlog programa podrške za povećanje zaposlenosti. Radi se o jednom od četiri projekta koje je pokrenulo Ministarstvo privrede u cilju smanjenja nezoposlenosti u našen Kantonu.

Cilj ovog projekta za koji je planiran iznos od 200.000 KM je pružanje podrške mladim osobama koje su nezaposlene, a vode se na evidencijama službi za zapošljavanje, da dođu do svog prvog posla.

Ministarstvo privrede najavilo je i peti program revolving kredita u višemilionskoj vrijednosti, čija se realizacija očekuje u ovom mjesecu, a najkasnije u decembru. Kako je naglašeno na sjednici, Vlada će poduzeti sve kako bi se popravila privredna slika u Kantonu i radnici vratili u tvornice.

U tom pravcu ići će se u narednoj godini u pripremu i realizaciju četiri programa socijalne i razvojne prirode. Uz to, članovi Vlade prihvatili su i informaciju o žetvi, izvještaj o utrošku sredstava za pomoć socijalno ugroženima iz ovogodišnjeg budžeta, a doneseno je i više odluka o razrješenju starih i imenovanju novih članova upravnih odbora u više osnovnih i srednjih škola.

RTVUSK

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 161