Novi Radio Bihac

radio-play1  wmp  winamp  quick  realp

02 Nov

Vlada USK usvojila program za smanjenje nezaposlenosti

Vlada USK na današnjoj 87. sjednici usvojila je Prijedlog programa podrške za povećanje zaposlenosti. Radi se o jednom od četiri projekta koje je pokrenulo Ministarstvo privrede u cilju smanjenja nezoposlenosti u našen Kantonu.

Cilj ovog projekta za koji je planiran iznos od 200.000 KM je pružanje podrške mladim osobama koje su nezaposlene, a vode se na evidencijama službi za zapošljavanje, da dođu do svog prvog posla.

Ministarstvo privrede najavilo je i peti program revolving kredita u višemilionskoj vrijednosti, čija se realizacija očekuje u ovom mjesecu, a najkasnije u decembru. Kako je naglašeno na sjednici, Vlada će poduzeti sve kako bi se popravila privredna slika u Kantonu i radnici vratili u tvornice.

U tom pravcu ići će se u narednoj godini u pripremu i realizaciju četiri programa socijalne i razvojne prirode. Uz to, članovi Vlade prihvatili su i informaciju o žetvi, izvještaj o utrošku sredstava za pomoć socijalno ugroženima iz ovogodišnjeg budžeta, a doneseno je i više odluka o razrješenju starih i imenovanju novih članova upravnih odbora u više osnovnih i srednjih škola.

RTVUSK

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 185