Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

05 Nov

Promjene u klubovima poslanika SDP i DNZ BiH

Kako objavljuje KIP.ba današnjoj sjednici Kolegija Skupštine USK-a prisustvovao je i poslanik SDP u Skupštini USK-a Emir Tatlić i to u svojstvu novog predsjednika Kluba poslanika SDP u Skupštini USK-a.

Neslužbeno se doznaje da je Tatlić na tu poziciju izabran umjesto dosadašnjeg predsjednika Faruka Hodžića Hodže, koji je tako nakon dvije godine vođenja Kluba ostao bez ove stranačke pozicije u Skupštini USK-a.

Ono što je interesantno, zvanične informacije o promjeni na čelu Kluba SDP u Skupštini USK-a nema, tako da je nejasno da li je Hodžić podnio ostavku ili je smijenjen sa funkcije. Hodžić je već dva puta biran za poslanika SDP u Skupštini USK-a.

Istovremeno i član Kolegija Mirvet Beganović iz DNZ BiH također je iskoristio je priliku da obavijesti kolege da je i dalje predsjednik Kluba poslanika DNZ, uprkos odluci rukovodstva stranke, koja ga je razriješila ove dužnosti. Beganović ističe da ne prihvata ovakvu odluku, jer je upitna legalnost sjednice na kojoj se raspravljalo o njegovoj smjeni. Naime, Beganović tvrdi da ga pozicije predsjednika Kluba poslanika u Skupštini USK-a može razriješiti samo poslanici DNZ BiH, a ne stranačko rukovodstvo. S njim je današnjoj sjednici Kolegija prisustvovao i poslanik DNZ BiH Ismet Dolić.

kip.ba

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 183