Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

09 Nov

Prodaja imovine Agrokomerca: Prva aukcija bez zainteresiranih

U Poreskom uredu u Bihaću danas je organizirana javna aukcija na kojoj se prodavala imovima Agrokomerca, a po osnovu prinudne naplate javnih prihoda koje je ova kompanija dužna Poreskoj upravi.

Predmet prodaje bila je Farma purana u cazinskom naselju Bajrići. Kako danas nije bilo zainteresiranih, ova nekretnina će ponovno biti ponuđena u direktnoj prodaji koja će biti organizirana u roku od 30 dana.

Sudski vještak procijenio je vrijednost imovine na blizu 400 hiljada maraka. Na peradarskoj farmi nalazi se sedam objekata sa pratećim sadržajima, koji se prostiru na površini od 37 dunuma. Direktor Ekrem Šarić tvrdi da je bilo zainteresiranih, ali niko od njih danas se nije pojavio na aukciji.

"Prodaja imovine putem Poreske uprave bolji je način prinudne naplate nego kada to čini sud", ističe direktor Šarić. Time se, kaže, sprečava prodaja imovine u bescjenje.

Javna prodaja imovine poreznih obaveznika jedna je od mjera koje Porezna uprava Federacije poduzima u postupku prisilne naplate poreznih obaveza i to kao krajnja mjeru, nakon što se iscrpe sve druge mogućnosti.

RTVUSK

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 154