Novi Radio Bihac

radio-play1  wmp  winamp  quick  realp

15 Nov

Premije osiguranja 20 KM?

Premije osiguranja od slijedeće godine koštat će 20 KM. Barem je tako na svom facebook profilu objavio premijer Unsko-sanskog kantona, Hamdija Lipovača.

Ova mogućnost najavljena je i pri izvještaju kojeg je Skupštini Unsko-sanskog kantona na njenom 28. zasjedanju predstavio direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja USK-a Jasmin Husetić. Sasvim je izvjesno da je smanjenje premije sa 25 na 20 KM usvojeno na današnjem zasjedanju Vlade USK-a.

Da podsjetimo, premije osiguranja povišene su prošle godine sa 15 na 25 KM i to na zahtjev tadašnjeg menedžmenta ZZO USK-a. Tada su plaćanja premije bile oslobođene neke kategorije stanovništva, kao što su redovni davaoci krvi, pripadnici porodica šehida i poginulih boraca... Da li će i ovom odlukom koju je građanima USK-a proslijedio premijer Lipovača pojedine kategorije biti oslobođene plaćanja premije kao što je to bio slučaj i do sada, ili će neke stvake biti promijenjne, ostaje pod znakom upiitnika. Barem dok premijer i Vlada USK-a ne izađu u javnost sa zvaničnim saopćenjem. U svakom slučaju, marka manje za građane USK-a u doista teškim ekonomskim vremenima, potez je vrijedan svake pažnje.

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 191