Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

15 Nov

Premije osiguranja 20 KM?

Premije osiguranja od slijedeće godine koštat će 20 KM. Barem je tako na svom facebook profilu objavio premijer Unsko-sanskog kantona, Hamdija Lipovača.

Ova mogućnost najavljena je i pri izvještaju kojeg je Skupštini Unsko-sanskog kantona na njenom 28. zasjedanju predstavio direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja USK-a Jasmin Husetić. Sasvim je izvjesno da je smanjenje premije sa 25 na 20 KM usvojeno na današnjem zasjedanju Vlade USK-a.

Da podsjetimo, premije osiguranja povišene su prošle godine sa 15 na 25 KM i to na zahtjev tadašnjeg menedžmenta ZZO USK-a. Tada su plaćanja premije bile oslobođene neke kategorije stanovništva, kao što su redovni davaoci krvi, pripadnici porodica šehida i poginulih boraca... Da li će i ovom odlukom koju je građanima USK-a proslijedio premijer Lipovača pojedine kategorije biti oslobođene plaćanja premije kao što je to bio slučaj i do sada, ili će neke stvake biti promijenjne, ostaje pod znakom upiitnika. Barem dok premijer i Vlada USK-a ne izađu u javnost sa zvaničnim saopćenjem. U svakom slučaju, marka manje za građane USK-a u doista teškim ekonomskim vremenima, potez je vrijedan svake pažnje.

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 174