Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

16 Nov

Vladina istraga o nabavci bolesnih steonih junica

Vlada USK oformila je komisiju kako bi istražila probleme sa nedavnom nabavom steonih junica putem kreditnog zaduženja kojeg je kreditirala Vlada putem revolving fonda zajedno sa mljekarom i bankom.

Tim povodom jučer su u Ključu boravili ministar unutarnjih poslova Šefik Smlatić i ministar poljoprivrede vodoprivrede i šumarstva Amir Džajić koji su od oštećenih i nezadovoljnih poljoprivrednika sa područja Ključa i Bosanskog Petrovca uzeli podatke i sačinili zapisnik o trenutnom stanju kupljenih grla.

Zdravstveno stanje junica od samog momenta kupovine bilo je zabrinjavajuće, a najveći problem za mljekare se pojavio kad su junice koje su plaćane po 5.000,00 KM počele ugibati.

Skupo osiguranje koje po grlu iznosi 250,00 KM godišnje prema navodima korisnika ovog programa štetu pokriva djelimično ili nikako a pored toga tokom same realizacije ovog projekta cijena goveda se sa početnih 3.000 na kraju popela na 5.000 KM.

Vladina komisija održaće sastanke sa svim korisnicima ovog programa te sačiniti prijedlog narednih koraka prvenstveno sa ciljem da se oštećenim poljoprivrednicima pomogne.

rtvusk

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 144