Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

14 Feb

Pistorius uhapšen nakon što je greškom ubio svoju djevojku

Poznati južnoafrički paraolimpijac Oscar Pistorius uhapšen je zbog sumnje da je ubio svoju djevojku. Okolnosti pod kojima je došlo do tragedije još nisu poznate, ali mediji navode da je sportista pucao u djevojku jer ju je najvjerovatnije zamijenio za provalnika.

26-godišnji atletičar je u historiju ušao kao prvi amputirac koji je učestvovao na Olimpijskim igrama i to prošle godine u Londonu na 400 metara gdje se plasirao u polufinale. Pistorijus, koji ima proteze od karbonskih vlakana koje imaju oblik oštrica, zbog čega ja poznat i kao Blade runner, učestvovao je na Paraolimpijskim igrama 2004. u Atini i 2008. u Pekingu. Na Paraolimpijskim igrama je ukupno osvojio 6 zlatnih medalja.

Ubistvo se desilo jutros oko četiri sata, a prema nezvaničnim informacijama do ovog tragičnog slučaja došlo je zabunom.

Steenkamp je navodno Pistoriusu pripremala iznenađenje za Dan zaljubljenih, a ovaj paraolimpijac je pomislio kako se u kući nalazi provalnik. Vatrenim oružjem je svoju djevojku pogodio nekoliko puta u području glave i ruku. Hitna pomoć je stigla ubrzo te je pokušala da spasi 30-godišnju Steenkamp.

Nažalost, spasa nije bilo. Preminula je na mjestu događaja, a popularni Blade Runner je priveden. Steenkamp je inače bila model.

federalna.ba

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 220