Novi Radio Bihac

radio-play1  wmp  winamp  quick  realp

Nalazite se:Zanimljivosti»Pravila ''stare škole'' za odličan prvi dejt
05 Jun

Pravila ''stare škole'' za odličan prvi dejt

Na prvom sastanku poželjni su lijepi maniri, iskrenost i samopouzdanje, a kašnjenje treba izbjeći zato što je znak nepoštovanja partnera, ali i njegovog vremena.

 

Duži životni vijek, kontraceptivne pilule i Fejsbuk uveliko su promijenili današnju percepciju veze, ali neka stara pravila izlazaka vrijede i danas. Prvi utisak je jako važan zato se u svakom trenutku treba truditi i izgledati najbolje što možete. Nikad ne znate kada i gdje možete sresti ljubav svog života. 

Samopouzdanje je seksi 

Muškarci vole samopouzdane žene. Lijep osmijeh, pravilno držanje i razgovijetan govor odaju smirenu ženu koja je sigurna u sebe, a to će pripadnike jačeg pola sigurno osvojiti.

Loš zadah ne vodi drugom dejtu 

Higijena je izrazito bitna, počevši od svog tijela, čistog automobila pa do mjesta na kom ste dogovorili dejt. Preporučuje se da vodite računa i o zadahu i čistim zubima. Loš zadah zasigurno neće obezbijediti drugi dejt. 

Kašnjenje je znak nepoštovanja 

Iako svako može da zakasni, pristojno je potencijalnom partneru javiti kad stižete. Tako ćete mu pokazati da poštujete njega i njegovo vrijeme, u suprotnom će vaše ponašanje biti nepristojno. 

Džentlmen plaća račun 

Po nepisanim pravilima onaj ko poziva treba i da plati račun, ali i muškarci i žene smatraju kako bi to trebalo da bude kavaljer. Ako dopustite njemu da plati, pokažite zahvalnost i nemojte dopustiti da vas time ucjenjuje. 

Dobri maniri su uvijek u modi 

Dobri maniri nikad ne izlaze iz mode, pa su tzv. četiri čarobne riječi, molim, hvala, izvoli i izvini, u razgovoru uvijek dobrodošle. One ukazuju na pristojnost i dobro vaspitanje, a teme o izlučevinama na prvom sastanku nisu poželjne. 

Govor tijela otkriva nervozu 

Samo trećina ukupne komunikacije odvija se putem govora, sve ostalo otkriva govor tijela. On odaje vaša prava osjećanja, pa tako na prvom dejtu treba izbjegavati igranje s kosom i stalno popravljanje odjeće jer će to otkriti nervozu. Ona je na prvom sastanku sasvim normalna, pa ne treba sve uvijek da izgleda onako kako se čini. Treba biti vrlo oprezan pri formiranju mišljenja o budućem partneru i ne zaključivati naprečac. 

Uvijek budite iskreni 

Iskrenost je u vezi jako važna, a nastavite li da izlazite vaš partner će vas s vremenom upoznati. Jednostavno nema smisla svoje mane prikrivati lažima zato što biste na kraju sami mogli da se uhvatite u mrežu laži. 

Seks na prvom sastanku nije najbolja ideja 

On dolazi u obzir samo ako oba partnera to žele. Bolje ga je ostaviti za neki drugi sastanak jer će u suprotnom partner pomisliti kako je potencijalni partner agresivan. 

Pravilo tri dana više ne važi 

Uprkos svim čudima moderne tehnologije, telefonski poziv je još uvijek jasan znak da se potencijalnom partneru sviđate. On je direktan i jasan za razliku od SMS poruka koje mogu imati više značenja. Pravilo da s pozivom treba sačekati više ne važi, pa partnera možete nazvati već sljedeći dan ako osjećate da ste se povezali, piše 24 sata. 

Njemu jednostavno nije stalo 

Ako ne nazove poslije prvog dejta, najbolje je ne izmišljati izgovore već jednostavno priznati kako ga ipak ne zanimate. Tako ćete uštedjeti vrijeme i energiju za pravog partnera. 

Slično važi i za potencijalnog partnera koji se ni na prvom, ali ni na petom sastanku nije potrudio da pronađe mjesto za izlazak ili pripremi nove teme za razgovor. To je samo znak da nije zainteresovan.

Izvor: S media

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 161