Novi Radio Bihac

radio-play1  wmp  winamp  quick  realp

05 Apr

Talijanska Grupacija PSC potpisala Sporazum o saradnji sa bihaćkom kompanijom VS Trend

U prisustvu čelnih ljudi grada Bihaća, Vlade USK-a, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Razvojne banke F BiH i Vanjskotrgovinske komore BiH u Bihaću su danas predstavnici kompanija VS Trend i PSC potpisale Sporazum o saradnji i zajedničkom nastupu prema inostranim tržištima. 

Rezultat je to višemjesečnih pregovora i dogovora ove dvije kompanije koje će današnjim potpisivanjem zajednički kroz bh. konzorcij i grupaciju PSC realizirati projekte u brodogradnji, odnosno gradnji stadiona i podzemne željeznice za Svjetsko nogometno prvenstvu Kataru.

Sporazum su danas potpisali Sabahudin Blažević, vlasnik kompanije VS Trend i Umberto Pesce, predsjednik grupacije PSC, kazavši da očekuju dobru saradnju, širenje i povećanje proizvodnje i podršku svih nivoa vlasti u stvaranju povoljnog ambijenta za ulaganja u proizvodna radna mjesta.

“Ovo je značajan sporazum za našu domaću kompaniju VS Trend koja posluje u Poslovnoj zoni Bihać i koja danas zapošljava 250 radnika i ima u planu zapošljavanje novih 150 radnika za svoje projekte montaže rashladnih aparata na kruzerima. Značajno je da se kroz sporazum našoj kompaniji otvara tržište u Kataru i to su višemilionski ugovori. Za grad Bihać izuzetno je bitno što će konzorcij biti smješten u Bihaću, što ćemo kroz ovaj sporazum doći i do prekvalifikacije i obuke naših kadrova i što je u planu povećanje proizvodnje i zapošljavanje novih radnika“ - kazao je gradonačelnik Emdžad Galijašević.

Kompanija VS Trend posluje već nekoliko godina na području grada Bihaća i trenutno u nekoliko zemalja gdje imaju ugovore zapošljavaju preko 205 radnika.

“Danas smo napravili jedan iskorak u poslovanju i kroz potpisivanje sporazuma želimo zajedno sa našim partnerima i firmama iz BiH povećati našu proizvodnju, povećati radna mjesta i predstaviti se na tržištu Katar “ - kazao je Sabahudin Blažević, vlasnik VS Trend.

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 142