Novi Radio Bihac

radio-play1  wmp  winamp  quick  realp

07 Jul

Sve spremno za 18. Festival scenskih umjetnosti Bihaćko ljeto 2016

Festival scenskih umjetnosti Bihaćko ljeto,  održava se u Bihaću 18. godinu zaredom, a jedan je od najvećih festivala scensko-teatarskih umjetnosti u zemlji danas su najavili čelni ljudi Kulturnog centra Bihać i gradske uprave Bihaća. Prema riječima Mujage Dedića, direktora KC Bihać, Festival „Bihaćko ljeto“ otvara se 9. jula festivalskim karnevalom na kojem će učestvovati livanjske mažoretkinje, Gradski puhački orkestar, Plesni klub Virus, Triko Cirkus Teatar , glumci Teatra mladih iz Bihaća i nezaobilazni Raif Ferhatović u ulozi samuraja.

„Učinili smo maksimum napora da i ovaj tzv. Punoljetni Festival organiziramo na najboljem mogućem nivou i evo od 9. do 22. jula Bišćani će imati priliku vidjeti deset predstava za odrasle, dvije dječije predstave, dvije izložbe i dva muzička koncerta. Prvi koncert biti će na samo veče otvaranja Festivala na gradskom trg u gdje ćemo imati priliku uživat u koncertu grupe Camino Verde koja slavi 25.godina postojanja, a drugi koncert rezervisan je za Sarajevo Big Band“ - kazao je direktor Mujagić.

Ističući da je gradska uprava Bihaća od samog osnivanja Festivala scenskih umjetnosti bila generalni pokrovitelj i podrška realizaciji jednog od prepoznatljivih kulturnih događaja u našoj zemlji, Ermin Zulić, sekretar organa uprave i Fuad Mujagić, savjetnik u Kabinetu gradonačelnika, kazali su da je ulaganjem u oblast kulture preko 1,5 miliona KM u protekle tri godine, opravdan epitet Bihaća kao kulturnog središta Unsko-sanskog kantona.

„Gradska uprava Bihaća podržava rad Kulturnog centra u Bihaću, Gradske galerije,  kulturno-umjetničkih društava i organiziranje različitih kulturnih događaja jedinstvenih za našu državu. Tu se prvenstveno misli na Festival scenskih umjetnosti “Bihaćko ljeto”, tradicionalnu manifestaciju “Ulicom Bišća”, brojne izložbe koje realizira  Gradska galerija, likovnu koloniju  u Kulen Vakufu, te brojne manifestacije i priredbe koje  uz podršku grada Bihaća organiziraju i realiziraju bihaćka kulturno-umjetnička društva. Stoga se radujemo još jednom Festivalu scenskih umjetnosti uz želju da Bišćani uživaju u svim sadržajima i još jednom pokažu da grad bez pozorišta i pozorišne sale itakko ima pozorišnu publiku koja je da tako kažem željna ovog vida kulture„ - kazao je Ermin Zulić, sekretar organa uprave Bihaća. 

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 113