Novi Radio Bihac

radio-play1  wmp  winamp  quick  realp

10 Dec

Uhapšenima u akciji "Pravda" nije produžen pritvor, Delimustafić i drugi na slobodi

Uhapšeni u akciji "Pravda", Alija Delimustafić, Lejla Cerić, Jusuf Škrijelj i Suada Hadžić pušteni su sinoć na slobodu i to nakon što prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo o produženju pritvora nije usvojen.

Tužilaštvo KS zatražilo je 6. decembra od Kantonalnog suda u Sarajevu produženje mjere pritvora za Aliju Delimustafića, Jusu Škrijelja, Lejlu Cerić i Suadu Hadžić i to zbog, između ostalog i opasnosti od bjekstva i utjecaja na svjedoke. 

Produženje pritvora zatraženo je i zbog novih svjedoka koji su tek trebali biti saslušani.

Na jučer održanom ročištu u ovom slučaju, prijedlog o produženju nije usvojen te su osumnjičeni sinoć pušteni na slobodu.

Advokat Alije Delimustafića Senad Pizović kazao je za Klix.ba kako se od početka borio da dokaže kako je tužba protiv njegovog klijenta neosnovana te kako Delimustafić nije kriv po osnovama za koje se optužuje.

Na području Bosne i Hercegovine je 11. novembra uhapšeno 19 osoba koje se sumnjiče za krivično djelo organizirani kriminal, u vezi s krivičnim djelima zloupotreba položaja, povreda zakona sudije, pranje novca i prevara i na taj način oštetili građane Bosne i Hercegovine i pravne osobe s kojima su sarađivali.

klix.ba

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 189