Novi Radio Bihac

radio-play1  wmp  winamp  quick  realp

28 Dec

Ajla Mahmutović sportista grada Bihaća za 2016.godinu

U sali Kulturnog centra u Bihaću sinoć je održana manifestacija izbora sportaša Bihaća za 2016.godinu. U prisustvu velikog broja sportskih radnika Bihaća, pehar za sportaša Bihaća u 2016.godini, Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća, uručio je Ajli Mahmutović, članici Karate kluba Bihać. Ajla je laskavu titulu sportaša Bihaća ponijela osvojivši prvo mjesto na Svjetskom kupu u Umagu u kategoriji -50kg borbe, a ujedno je i višestruka prvakinja Bosne i Hercegovine.

Pored titule sportaša godine, Ajla je ponijela titulu najbolje seniorke, dok je titulu najboljeg seniora ponio Nijaz Ljubijankić, član KBS”ZINO” za osvojeno 3.mjesto na Svjetskom kupu u Insbrucku R. Austrija u kategoriji kick light -63 kg, ujedno je višestruki prvak BiH.

Titulu najuspješnijeg kadeta ponio je Arnel Zuberi (KBC”BIHAĆ”) za osvojeno 1. mjesto WAKO Internacionalni kup „Slovenija 2016“ kadeti -42 kg, višestruki državni prvak. Kod kadetkinja titulu najbolje ponijela je Anamarija Franjić, članica Judo kluba „Una“ za osvojeno 1.mjesto na Državnom prvenstvu za kadetkinje u judou u kategoriji -52 kg. Posebnost je i to što je Anamarija državna prvakinja i u kategoriji juniorki i seniorki U 21.

Najuspješnija juniorka za 2016.godinu je Una Smajić, članica Ženskog kuglaškog kluba „Una“, za osvojeno 1.mjesto na pojedinačnom prvenstvu BiH za juniorke, dok je najuspješniji junior Tarik Cazinkić, član KK “BIHAĆ” Bihać, za osvojeno 2.mjesto na Balkanskom prvenstvu u kategoriji ekipno –borbe, višestruki prvak BiH.

Najuspješnija sportska ekipa u muškoj konkurenciji je Šahovski klub “Bihać, osvajač 3.mjesto Premijer lige Bosne i Hercegovine, dok je najuspješnija sportska ekipa u ženskoj konkurenciji- ŽRK“BIHAĆ” Bihać za osvojeno 5.mjesto Premijer liga BIH-a.

Najuspješniji sportski radnik je Fikret Bečić, predsjednik Judo kluba „Una“ Bihać. U 2016.godini JK „Una“ je bio tehnički organizator tri veoma značajna takmičenja, a to su: Balkansko prvenstvo u judou za juniore, Državno prvenstvo za djecu i kadete, te Međunarodni judo kup „Una“ na kojem je učešće uzelo 405 takmičara iz 44 kluba. Dobitnik priznanja Olimpijskog komiteta za 2016.godinu.

Istovremeno titulu najuspješnijeg trenera ponio je Nijaz Muslić, trener Karate kluba ”BIHAĆ”. Među najznačajnije rezultate spada rezultat Ajle Mahmutović 1.mjesto Svjetski kup Umag, 1.mjesto „Venecija kup“, 1.mjesto Svjetski kup Umag u kategoriji djeca, takmičari su višestruki prvaci Bosne i Hercegovine.
Priznanja Gradskog sportskog saveza Bihać za posebno nadarene sportiste odlukom Upravnog odbora dobili su Farah Jusić-SPC“Virus“, Ivona Murk-SPC „Virus“, Semir Midžić -Karate klub „Bihać“,Enis Draganović -Omladinska nogometna škola „Metalac“, Džana Kovačević-Judo klub“Una“, Amar Smailagić-Judo klub „Una“, Denis Čavkunović-KKK“Una“ i Sandi Abdihodžić-KKK“Una
Priznanja Gradskog sportskog saveza Bihać za sportiste koji su postali državni prvaci u svojim kategorijama dobili su Džan Hadžijusufović-JK“Una“ za osvojeno DP u kategoriji +60 kg, Hana Piralić-JK“Una“ za osvojeno DP u kategoriji +63 kg, Murtić Muhamed-KK“Bihać“ za osvojeno DP u kategoriji -35 kg borbe, Merdić Faruk-KK“Bihać“ za osvojeno DP u kategoriji -45 kg borbe, Šarić Nedim-KK“Bihać“ za osvojeno DP u kategoriji -35 kg, Zaimović Alija- KK“Bihać“ za osvojeno DP u kategoriji -40 kg borbe, juniorska ekipa KK“Bihać“- za osvojeno DP u juniorskoj kategoriji karate, Nadarević Dino-KBS „Zino“-za osvojeno DP u kategoriji point fight -47 kg, Brkić Eman-KBS“Zino“ –za osvojeno DP u kategoriji point fight-42 kg,Ramić Aljoša-KBS“Zino“-za osvojeno DP u kategoriji point fight +32 kg, Emir Redžić-KKK“Una“ –za osvojeno DP u kategoriji sprint i slalom, Adian Čavkunović-KKK“Una“-za osvojeno DP u kategoriji sprint i slalom, Šeherzad Zulić KBS“Ljutoč“ – za osvojeno DP u kategoriji -79 kg point fight, Jasmin Hrnjica KBS“Ljutoč“-za osvojeno DP u kategoriji +94 kg kick light, Imširević Ermin KBS“Ljutoč“ – za osvojeno DP u kategoriji -69 kg point fight i Abdić Amar KBS“Favorit bh“-za osvojeno DP u kategoriji -75 kg low kick.

Posebna priznanja Gradskog sportskog saveza Bihać, pojedincima koji su ostvarili zapažene sportske rezultate uručena su Bašanović Amiru -Biciklistički klub „Bihać“ osvajač Premijer lige u biciklizmu, Rasimu Junuzoviću-ultramaratonac, istrčanih 246,8 km ultramaraton „Spartathlon“ za 35 sati i 39 minuta, Ibrahimu Gveriću-KBS“Zino“ za ostvarene rezultate u kickboxingu, Umi Bobić –KK“Bosna xxl“, nastup u Reprezentaciji BiH U-16 djevojke u košarci, Ženskom kuglaškom klubu „Una“-za ostvarene odlične sportske rezultate, članice ovog kluba su osvojile 2.mjesto u Premijer ligi BiH, te su aktualne osvajačice KUP takmičenja za 2016.godinu, Ervinu Galiću-Karate klub „Bihać“ za osvojeno 3.mjesto na Balkanskom prvenstvu seniori,Fatkić Nermanu-Karate klub „Bihać“ za osvojeno 3.mjesto na Venecija kupu, Ćehić Ajdinu-Karate klub „Bihać“ za osvojeno 1.mjesto ekipno na Euro kupu,Brdsko biciklističkom klubu „Daj krug“ za osvojeno 1.mjesto Premijer lige BiH u brdskom biciklizmu,Ćatić Senadu – KBS“Zino“ za ostvarene rezultate takmičara KBS“Zino“, Sadiković Emilu – Karate klub“Bihać“ za osvojeno 1.mjesto na SK u Umagu, 1.mjesto BP , 1 mjesto DP u kategoriji djeca + 55 kg borbe i Sari Rizvić/Elvedinu Šiljdediću-duo SPC“Virus“ za osvojeno 3.mjesto na SP u kategoriji duo.

Specijalna nagrade dobili su Husein Havić za preko 40 godina rada i takmičenja u body buildingu, osvajač brojnih priznanja i Nermin Stambolija-Stamby-za medijsku promociju sportista i njihovih rezultata. Vlasnik je stranice sa preko 15.000 fotografija sa različitih sportskih natjecanja. Dobitnik pohvale za sportsku fotografiju u Rijeci, zajednice športova Primorsko-goranske županije.

Posthumno priznanje Sportskog saveza Bihaća dodijeljeno je Juri Bašiću-Papecu. Za NK“Jedinstvo“ odigrao preko 600 utakmica. Poslije igračke karijere posvetio se trenerskom poslu na kojem je otkrio dosta talenata koje je na kraju vodio i u seniorskom pogonu. Pratio je sve kategorije NK“Jedinstvo“ sve do svoje smrti Posthumno priznanje dobio je Midhad Čelebić, dugogodišnji igrač Košarkaško invalidskog kluba „Una sana“ iz Bihaća, koji je ostavio neizbrisiv trag u sportu za osobe sa invaliditetom.

Istovremeno Društvo pedagoga osnovnih škola je izabralo Muhameda Dizdarića za najuspješnijeg učenika -košarka, OŠ”HARMANI 2”i Saru Mehtić za najuspješnije učenice –rukomet, OŠ”HARMANI 2”.

Dobitnici priznanja Saveza za sport i rekreaciju invalida Grada Bihać su Alen Murtić, 13 godina član ekipe KIK”UNA-SANA” kao posebno nadareni sportista, dok je najuspješniji sportista u muškoj konkurenciji , Ramo Rekanović, reprezentativac Bosne i Hercegovine u košarci u kolicima, osvajač 2.mjesta EP DIVIZIJE B i drugog mjesta Premijer lige BiH. Najuspješnija sportska ekipa- KIK“Una-sana“, za osvojeno 2.mjesto Premijer lige BiH, učesnici međunarodne NLB WHEEL lige. Najuspješniji sportski radnik je Alaga Pašić, direktor reprezentacije Bosne i Hercegovine u košarci u kolicima, dok je najuspješniji trener Adnan Šečić, trener KIK“Una sana“ Bihać.

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 229