Novi Radio Bihac

radio-play1  wmp  winamp  quick  realp

02 Okt

Bihaćka heroina izgubila bitku: Zauvijek nas je napustila Donna Ares

Bihaćka heroina Azra Kolaković, u regionu poznata po umjetničkom imenu Donna Ares, izgubila je bitku sa opakom bolešću i zauvijek napustila ovaj svijet.

Azra više nije sa nama, ali njene pjesme će ostati da podsjećaju na vedri duh, optimizam i pozitivu kojom je zračila te koju nije izgubila ni u najtežim trenucima, tokom dugotrajne borbe za vlastiti život.

Pozdrav Azra, otišla si na onaj bolji, ljepši i pravedniji svijet...

Donna Ares je rođena 1. januara 1977. u Bihaću. Odrasla je u muzičkoj porodici (otac gitara, majka klavir, pjevanje). Završila je nižu i srednju muzičku školu i umjetničku školu u Bihaću. 

Za vrijeme školovanja ostvarila je brojne uspjehe, nagrade i priznanja na raznim takmičenjima /instrumentalni odsjek – klavir i dječijim pjevačkim festivalima. 

Od 1992. godine nastupa kao klavijaturista i pjevačica u popularnom lokalnom bihaćkom bendu Camino Verde. Sa 16 godina piše tekstove i muziku za svoje prve solo pjesme, a 1996. godine napušta bend i počinje solo karijeru.

Prvi javni nastup imala je na "Dori" 1997. godine s pjesmom "Zadnja noć". Postala je popularna u BiH nakon objavljene pjesme "Kazna". Prvi album objavila je 1998. godine "Ti me više ne voliš" koji je naišao na odličan odziv publike.

Nakon dvije godine izlazi album "Donna Live 2000", gdje je snimila i obradila stare folk hitove, ali i popularne evergreene poput "Woman In Love", "I’m so excited" i sl., i ovim albumom skreće veliku pažnju na sebe, ali i izaziva burne i oštre reakcije medija i struke, jer je spojila dva do tada inače nespojiva stila, što je publika odlično prihvatila, a struka žestoko kritikovala. 

Imala je veliki hit s Halidom Bešlićem "Sviraj nešto narodno" koji su snimili 1999. godine na ulicama Sarajeva.

Treći album "Čuvaj se dušo" objavila je 2002. godine, a potom je uslijedio "Jackpot" 2004. godine, "Nemam razloga za strah" 2006. godine, "Fantastična" 2009. godine, te "Povratka nema" 2011. godine.

Prije tri godine objavila je singl "Suze moje plaču za oboje" koji je bio veliki hit. Tada je saznala da je oboljela od raka.

Napisala je i knjigu "Soba za nikoga" koja je bila njena ispovijest inspirisana borbom protiv teške bolesti koja je promovirana 2015. godine. U njoj govori o saznanju da ima ovu tešku bolest, nedoumici, suzama, bolu, a potom optimizmu i odluci da se bori do pobjede.

Donna Ares uvijek je bila simbol jake žene koja je znala šta želi od života i išla hrabro ka tome. Publika će je vječno pamtiti po osmijehu, vedrini, snazi i nevjerovatnom talentu.

abc.ba

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 149