Novi Radio Bihac

radio-play1  wmp  winamp  quick  realp

Nalazite se:Sport»NK Jedinstvu slijedi reorganizacija i konsolidacija u borbi za opstanak u Prvoj nogometnoj ligi F BiH
09 Nov

NK Jedinstvu slijedi reorganizacija i konsolidacija u borbi za opstanak u Prvoj nogometnoj ligi F BiH

Gradska uprava Bihaća neće dići ruke od NK Jedinstva i zajedno sa Upravom kluba, sportskim radnicima i entuzijastima pokušati će pronaći najbolje rješenje za stabilno financiranje kluba u narednom periodu, te njegovu reorganizaciju i konsolidaciju u svim segmentima.

Ovo su jučer zajednički na konferenciji za medije istakli Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća i Emir Mujadžić, predsjednik Uprave NK Jedinstvo. Bihaćkim novinarima predstavili su zajedničke planove koji se prije svega odnose na stabilizaciju stanja u klubu kroz prizmu završetka jesenje polusezone.

 

„Kada je u pitanju podrška Grada Bihaća, mi smo u procesu uzrade budžeta za 2018. godinu i mi ćemo planirati sredstva za NK Jedinstvo i ona će moći se utrošiti isključivo za poboljšanje infrastrukture,omladinski pogon kluba, režije i otizacije koje su neophodne za takmičenje. O visini sredstava neću sada govoriti ali moramo stvoriti preduslove da klub funkcioniše u narednom periodu“-kazao je Fazlić i dodao da je stadion NK Jedinstva dat na upravljanje JU za sport,odmor i rekreaciju s ciljem poboljšanja kompletnog stanja kada je u pitanju infrastruktura.

On je naglasio da su u toku razgovori sa potencijalnim investitorom koji bi ulagao u NK Jedinstvo i već u petak bi se trebali održati sastanci sa navijačima i Upravom NK Jedinstva.

„Hvala igračima i Upravi koji su evo uspjeli okončati igrački ovu polusezonu i sada imamo jedan period zimske pauze gdje trebamo sagledati koje su to najbolje i najrealnije opcije za NK Jedinstvo. Ukoliko ne dođe do dogovora sa privatnim investitorom, mi idemo na drugu varijantu da osiguramo sredstva da klub može funkcionisati u drugoj polusezoni, a da Uprava kluba preko sponzorstva i drugih prihoda osigura nedostajuća sredstva „- kazao je gradonačelnik Fazlić.

Emir Mujadžić, predsjednik Uprave NK Jedinstvo istakao je da je štrajk igrača već u ponedjeljak okončan, uz dogovor da se do utakmice u subotu uplate sredstva za igrače.

„Moramo zaboraviti sve što je bilo loše oko našeg kluba, te istinski zasukati rukave i prestati samo sa verbalnom podrškom Jedinstvu i konkretno pomoći klub u godini u kojoj će obilježiti 100. godina postojanja. Teška polusezona je iza nas i sada imamo vremena do februara da popravimo stanje u klubu i krenemo u borbu za opstanak“- dodao je Mujadžić.

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 70