19Februar2019

left

Novi Radio Bihac

radio-play1  wmp  winamp  quick  realp

25 Nov

300 doktora medicine i stomatologije u USK 27. novembra u potpunosti obustavljaju rad

Doktori medicine i stomatologije Unsko-sanskog kantona 27. novembra će u sedam sati ujutro u potpunosti obustaviti rad. Odluka da štrajk upozorenja preraste u obustavu rada jednoglasno je donesena na jučerašnjoj sjednici Štrajkačkog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije USK.

Štrajk je, kako je saopćeno iz sindikata, podržalo skoro 300 doktora medicine i stomatologije s područja USK i on će trajati do ispunjenja zahtjeva.

“Štrajkački odbor smatra da su ispunjeni svi zakonski uslovi za otpočinjanje štrajka uredno najavljenog za 20.11.2017. godine te da poslodavac namjerno opstruiše štrajk otezanjem formiranja mirovnog vijeća i otezanjem potpisivanja sporazuma sa Sindikatom o poslovima koji se moraju obavljati tokom štrajka”, navodi se u saopćenju Štrajkačkog odbora Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije USK.

Štrajkački odbor je pozvao članove sindikata da pošutuju odredbe Zakona o radu i Zakona o štrajku kao i pravila sindikata o štrajku, a građane i pacijente su zamolili za strpljenje i razumijevanje.

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 125