19Februar2019

left

Novi Radio Bihac

radio-play1  wmp  winamp  quick  realp

25 Dec

Katolici proslavljaju blagdan Božić

Služenjem mise ponoćke večeras je u crkvama širom Bosne i Hercegovine dočekan Božić, jedan od najvećih katoličkih blagdana.

Vjernici slave rođenje Isusa Krista pjevajući božićne pjesme i moleći za zdravlje, mir i blagoslov.

 

U župnoj crkvi sv. Ante Padovanskog u Bihaću tradicionalnom misom Ponoćkom otpočela je proslava najradosnijeg katoličkog blagdana.

Na misi se okupio veliki broj vjernika iz svih dijelova Bihaća, pa čak i drugih općina, koji su uz uz brojne molitve i pjesme obilježili dolazak Božića.

Misu je predvodio fra Bone Tomić, župnik bihaćki, koji je povodom blagdana rođenja Isusa Krista vjernicima uputio tradicionalnu božićnu čestitku.

"Neka Krist Gospodin svojom prisutnošću na osobit način ispuni ove svete dane. Neka ispuni vaše domove, neka ispuni vaša srca, a vaša srca su njegov najdraži dom. Upućujem vam iskrenu čestitku da doista doživite i proživite, otajstvo Božića u ljubavi i miru. Neka se Krist rodi u svakom srcu i u svakoj obitelji u kojoj i za koju živite", rekao je Tomić.

Božić je uz molitve i pjesmu dočekan i u ostalim gradovima Unsko-sanskog kantona, odnosno među katolicima u Sanskom Mostu, Ključu i Velikoj Kladuši.

 

Svim našim slušaocima Katoličke vjeroispovjesti želimo sretan Božić!

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 154