Novi Radio Bihac

radio-play1  wmp  winamp  quick  realp

24 Okt

Migranti izašli iz voza u Bihaću, autobusima će biti vraćeni za Sarajevo

Za prijevoz blizu stotinu migranata su obezbijeđeni autobusi koji će ih izvesti sa područja Unsko-sanskog kantona čiji su predstavnici poslali jasnu poruku da za nove grupe migranata više nema mjesta s obzirom na manjak smještajnih kapaciteta i narušenu sigurnosnu situaciju.

"Migranti će biti organizovano prevezeni u kasarnu Ušivak kod Sarajeva, na osnovu dogovora policijskog komesara USK i ministra sigurnosti BiH", kazala je za Klix.ba glasnogovornica MUP-a USK Snežana Galić koja je dodala da su osigurana tri autobusa.

Kasarna Ušivak u Hadžićima kod Sarajeva jutros je otvorena za smještaj migranata, četiri mjeseca nakon što je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine ustupilo ovaj objekt za njihov smještaj.

U slučaju novih pokušaja dolazaka migranata na područje USK, oni će na isti način biti odvraćeni sa te teritorije.

Podsjetimo, veća grupa migranata je jučer u 16 sati krenula iz Sarajeva talgo vozom za Bihać, da bi po dolasku rano jutros, policija spriječila njihovo iskrcavanje. 

Oni su satima bili "zarobljeni" u vozu da bi danas oko 13 sati bili obaviješteni da će biti autobusima vraćeni odakle su krenuli za Unsko-sanski kanton.

Policijski komesar Mujo Koričić, nakon sastanka Operativnog štaba, danas je novinarima kazao da je situacija u USK već dovoljno narušena velikim brojem krivičnih djela stranih državljana, a da bi povećanje broja migranata donijelo dodatne tenzije i mogućnost eskalacije.
klix.ba

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 205