Novi Radio Bihac

radio-play1  wmp  winamp  quick  realp

07 Jan

Bihaćki paroh: Neophodni su nam zajedništvo i međusobna podrška

„Na poseban način i s radošću proslavljamo svaki naš praznik, iako smo mala pravoslavna zajednica. Na taj način čuvamo i naše veliko naslijeđe, odnosno odajemo poštovanje našim precima. Za Božić posebno ističemo zajedništvo i međusobnu podršku, jer je samo to putokaz prema boljem i sretnijem životu. Podržavajmo jedni druge, čuvajmo i uživajmo u svim našim vrijednostima i poštujmo različitosti – božićna je poruka paroha bihaćkog Dalibora Nenića.

Više od stotinu vjernika bihaćke parohije paljenjem Badnjaka, porodičnim okupljanjima i uživanjem u vjerskim običajima dočekali su i ovaj Božić. Bihaćku parohiju i pravoslavnu zajednicu u ovom dijelu Bosne i Hercegovine tradicionalno je posjetio i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

-Svaku ovakvu priliku moramo iskoristiti da pričamo o slozi, jedinstvu i ljubavi. Moramo shvatiti da smo svi jedno i pokušati učiniti sve da nam život u našoj Bosni i Hercegovini bude što ugodniji i ljepši. Živimo i radimo zajedno, poštujemo se, slavimo sve praznike i zajednički gledamo ka ljepšoj budućnosti. Nadam se da će tako uvijek biti i zato uvijek s posebnim zadovoljstvom svojim sugrađanima pravoslavne vjeroispovjesti čestitam Božić – istakao je Fazlić.

Paroh bihaćki Dalibor Nenić napomenuo je kako se Božić proslavlja u pedesetak pravoslavnih domaćinstava na području grada Bihaća, te da je to vrijeme posebne sreće za desetak najmlađih polaznika vjeronauke u ovoj parohiji.

Bihaćku parohiju za Božić su posjetili i predstavnici Vlade Unsko-sanskog kantona, ali i brojni građani Bihaća drugih vjeroispovjesti.

biscani.net

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 147