21Septembar2019

left

Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

06 Mar

Projekt Diaspora Invest prilika za povećanje investicija iz dijaspore u USK

USAID Diaspora Invest, u saradnji s Privrednom komorom Unsko-sanskog kantona (USK), organizirala je info-sesiju u okviru koje je predstavljen javni poziv za dodjelu bespovratnih (grant) sredstava za povećanja investicija iz dijaspore i otvaranja novih radnih mjesta kroz neposredna ulaganja, prenos znanja i uvođenje novih tehnologija u Bosni i Hercegovini.

Projekat Diaspora Invest osigurava grant sredstva za mala i srednja poduzeća, koji finansira USAID u Bosni i Hercegovini.

– „Raspisali smo četvrti poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u okviru projekta Diaspora Invest.  Poziv je usmjeren ka malim i srednjim preduzećima, koja su pokrenuta od strane dijaspore i koja nisu starija od tri godine. Konkretno kroz sam poziv može se tražiti do 50.000 KM i uglavnom je usmjeren na sufinanciranje nabavke opreme i alata, uglavnom investiranje u stalna sredstva“, rekao je predstavnik nevladine organizacije „Naša perspektiva“ Armin Alijagić.

Predsjednik Privredne komore USK-a, Enes Ružnić, apostrofirao je veliki interes članica za ovogodišnji projekat.

„Evidentno je da u posljednje vrijeme pokušavamo da stavimo u funkciju našu dijasporu, odnosno da privučemo investicije iz dijaspore, što je u svakom slučaju kvalitetniji način finansiranja ovdašnje privrede od velikog broja drugih dosadašnjih načina“, dodao je Ružnić.

Javni poziv za aplikacije u okviru projekta Diaspora Invest otvoren je u periodu od 26. februara do 4. aprila ove godine.

biscani.net

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 252