Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

05 Aug

Fondacija „Budi human“ iz Crne Gore pokrenula kampanju „Superheroji“

Superheroji su hrabri mališani koji i pored svoje borbe za ozdravljenje nesebično pomažu i drugoj djeci za bolju budućnost.  

Fondacija „Budi human“ iz Crne Gore koja prikuplja sredstva za pomoć u liječenju oboljeloj  djeci, organizovala je veoma inspirativnu kampanju po nazivom „Superheroji“. Djeca iz Fondacije koja su otišla na liječenje, pomažu djeci kojima predstoji liječenje i za koje se trenutno prikupljaju sredstva. Želja Fondacije je da djeci i njihovim roditeljima pruži jedan poseban doživljaj te da i na ovaj način podrži njihovu borbu za ozdravljenje.

Za sedam mališana, koji su bili u mogućnosti da prihvate prijedlog, fondacija je organizovala studijsko fotografisanje u kostimima koje su oni sami odabrali.Djeca su uživala ispred objektiva poznatog crnogorskog fotografa, Aleksandra Jaredića, a velika podrška je bila i umjetnica pod imenom Čedovište.

„Cijela akcija je osmišljena na način da djeca iz Fondacije koja su otišla na liječenje, pomažu djeci kojima je potrebno liječenje i za koje se prikuplja novac. Oni su napravili jedan jako human gest i svojom podrškom postali Superheroji Fondacije. Ovi mališani nisu samo naši  Superheroji, oni su prije toga bili Superheroji svojih porodica, a uskoro će biti Superheroji čitave Crne Gore i šire“ -  naglasio je direktor Fondacije Budi human Goran Jovanović.

„U proteklom periodu uspjeli smo da prikupimo novac za liječenje 16 mališana, u iznosu od skoro 538.000 eura. To nije svakako zasluga samo Fondacije „Budi human“, već građana  koji doniraju i pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija, a to su oboljela djeca koju nažalost imamo u Crnoj Gori“- dodali su iz Fondacije.

Fondacija trenutno prikuplja novac za sedmoro djece, a više informacija može se naći na:http://www.budihuman.me

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 145