Novi Radio Bihac

radio-play1  wmp  winamp  quick  realp

26 Apr

Albin Muslić kandidat SDP-a Bihać na predstojećim lokalnim izborima

Albin Muslić povjerenik je općinske organizacije SDP Bihać i ujedno kandidat za općinskog načelnika na predstojećim lokalnim izborima, rečeno je ovo na jučer održanoj konferenciji za novinare općinske organizacije SDP Bihać.

Povjerenik KO SDP-a USK Hamdija Lipovača istakao je da je SDP prevazišao sve nedoumice u kojima se našao proteklih sedmica, te da je na to stavljena tačka. Danas smo mudriji, jači i još opredjeljeniji za pobjedu u oktobru u Bihaću, B.Krupu. B.Petrovcu i Ključu istakao je Lipovača, dodajući da je ova press konferencija poruka svim članovima, svim simpatizerima, i svim glasačima SDP-a BiH , poruka i zadatak da se spreme za kampanju i da se pripreme za pobjedu u oktobru mjesecu. Na lokalnim izborima očekujemo pobjedu, četiri načelnika općina ( Bihać, Bosanska Krupa, Bosanski Petrovac i Ključ), kao i bar duplo više članova u općinskim vijećima u onim općinama u kojima ne ostvarimo većinu.

Ponosan sam i počašćen na ukazanom povjerenju, rekao je izabrani povjerenik OO SDP Bihać i kandidat za načelnika, Albin Muslić, koje ne samo da je čast, privilegija već i odgovornost i obaveza da ono što trebamo da uradimo u SDP-u u narednom periodu podredimo našim građanima koji od nas očekuju rezultate i uspjehe.

Muslić je dodao da je protekla godina bila u znaku malih projekata, a da Bihać u ovoj i narednim godinama čekaju veliki kapitalni projekti poput Importane centra vijedanog 55 miliona eura, ili projekat kanalizacione mreže od 17,5 miliona eura, kroz koje će zaposlenje dobiti nekoliko stotina bišćana i bišćanki.

Tokom konferencije rečeno je i to da je ona poruka konsolidacije unutar SDP-a, te da će uskoro biti organizirana press konferencija KO na kojoj će biti predstavljeni povjerenici u općinama B.Petrovac i Cazin, te kandidati za načelnike. Na konferenciji su prisutni pozvali građane na tradicionalno obilježavanje prvomajskog uranka u gradu Bihaću.

rtvusk

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 79