Novi Radio Bihac

radio-play1  wmp  winamp  quick  realp

Veliki ekološki projekt Zajedno za čiste vode Bosne i Hercegovine proslavit će jubilarnu petu godinu postojanja. Nakon godina uspješne suradnje i sjajnih rezultata, inicijatori Henkel, Bingo te Eko život i ronilački klub Bosna prezentirali su novi plan aktivnosti za sljedeću godinu i tako najavili tradicionalni ekološki projekt, koji je od pokretanja do danas oduševio i razveselio velik broj građana.

U Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch – Zetra“  u subotu održana je svečana promocija i dodjela diploma diplomantima i magistrantima Univerziteta u Sarajevu (UNSA). Na svečanosti su prof. dr. Rifat Škrijelj, rektor UNSA i dekani fakulteta i akademija promovisali 5.246 diplomanata i magistranata.

Promociji je prisustvovao i Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, koji je naglasio da diplomanti i magistranti moraju cijeniti znanje koje su stekli te da su oni budućnost BiH. Iskazao je i želju da se smjena generacija u državi dogodi što prije.

“Današnji dan je ustvari razdjelnica između dvije etape vaših života. Jedne studentske, koja je nezaboravna, ostaje trajno upamćena i puna entuzijazma i koja se danas završava i druge etape, koja počinje i koja je mnogo ozbiljnija i odgovornija, ali i zbog toga izazovnija i inventivnija“, rekao je Zvizdić.

Posebna priznanja dodijeljena su 181 najuspješnijem studentu prvog i drugog ciklusa studija i integrisanog studijskog programa I i II ciklusa, a podijeljeno je i 55 zlatnih znački UNSA, 116 srebrenih i deset Povelja univerziteta.

Bišćanin Mirza Babić dobitnik je srebrene značke Univerziteta u Sarajevu povodom proglašenja najboljim studentom integriranog studijskog programa I I II ciklusa Medicinskog fakulteta u Sarajevu.

Mirza 23

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 102