Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

24 Okt

Parni valjak pjesmom “Otkud ti pravo” najavio novi album

Kao nastavak velikih hit singlova među kojima su “Opet se smijem”, “Prolazi sve”, “Ljubav” i “Vrijeme”, Parni valjak objavljuje novu baladu pod nazivom “Otkud ti pravo”.
Husein Hasanefendić Hus još se jednom ističe kao jedan od najvažnijih tekstopisaca i kompozitora pop rock muzike u regiji te potpisuje i novi singl, kao i većinu pjesama benda. Nježni uvodni riffovi Husa i jednog od najboljih hrvatskih gitarista, Marijana Brkića Brka, vremenom se pretvaraju u distorzirane dionice koje daju ovoj pjesmi epitet moćne balade, a koja će sigurno zavladati radijskim eterom i u slušalicama vjernih obožavatelja benda te ljubitelja vrhunskog pop rock zvuka.
Vokal Akija Rahimovskog dao je pjesmi i himnični prefiks.

Singl je sniman u RSL studiju u Novom Mestu u Sloveniji, a prati ga video kojeg potpisuje Dalibor Barić, iznimni multimedijalni umjetnik.

Singlom “Otkud ti pravo” Parni valjak najavljuje i objavu novog studijskog albuma koji će uskoro ugledati svjetlo dana. Osim konstantnog boravka u studiju bend se nakon višemjesečne pauze vratio koncertnim aktivnostima. Beč i Škofja Loka bile su prve destinacije nakon kojih slijede nastupi u Arsenalu u Zadru, a potom i u Švedskoj, u Malmöu 2. novembra i Göteborgu 3. novembra. Krajem mjeseca, 17. novembra odradit će i odgođeni koncert u Osijeku gdje će nastupiti u dvorani Gradski vrt.

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 170