Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

28 Dec

Vrhunska pozorišna ostvarenja i na januarskom repertoaru Narodnog pozorišta Sarajevo

U utorak, 8. januara, u 19:30 sati, uživajte u komediji "Ožalošćena porodica" koju je prema tekstu Branislava Nušića režirao Ahmed Imamović. Prepoznatljivi likovi u bliskim nam mukama izazivaju smijeh svojim sumanutim pokušajima da se domognu nečega što nije njihovo, uspostavljaju apsurdnu logiku dokazujući svoja prava na nasljedstvo preminulog rođaka, istovremeno dokazujući sumnjive rodbinske veze. 


U četvrtak, 10. januara, s početkom u 19:30 sati, bit će izvedena komedija "Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama" autora Almira Imširevića, rađena prema motivima drame Jurislava Korenića i Reihana Demirdžića, u režiji tvorca najduhovitijih pozorišnih hitova Admira Glamočaka.

U petak, 11. januara, u 19:30 sati, očekuje nas gostovanje dramskog ansambla Narodnog pozorišta Tuzla koji će pred sarajevskom publikom izvesti dramsku predstavu "Posljednja Ljubav Hasana Kaimije" po tekstu Derviša Sušića u režiji Gorana Damjanca. "Posljednja ljubav Hasana Kaimije" nikad nije prestao biti aktuelan komad i to je nešto što ne smijemo prestati ponavljati. Propitivanje odnosa moći, odnosa vlasti i naroda, odnosa različitih nivoa vlasti i različitih nivoa ljudske strasti ali i strahova nikad, čini se, nije aktuelnije nego danas. 

klix.ba

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 152