Novi Radio Bihac

wmp  winamp  quick  realp

02 Apr

Šta odjeća koju nosite govori o vama

Dokazano je da ono što žene nose može dati snažan uvid u to ko su one zapravo.

Klinički psiholog dr Jennifer Baumgartner tvrdi da odjevni predmeti odaju tajne želje koje žene pokušavaju da sakriju.Napadan dekolte sugeriše da je žena gladna za moći i spremna za kontrolu, dok upadljiv nakit podrazumijeva nesigurnost i može biti znak da dama ima finansijske poteškoće.

Dr Baumgartner tvrdi da garderoba otkriva šta se zaista dešava u nečijoj glavi.

- Vaše misli i osjećanja su razotkrivena u ormaru - kaže doktor koji u svojoj knjizi otkriva koje greške žene čine pri kupovini garderobe.

Mnoge padaju u zamku i veliki novac daju samo kako bi kupile naljepnicu dizajnera ili kupuju i više nego što im je potrebno. Jedan od velikih problema jeste i taj što žene često upadaju u kolotečinu pa svoj izgled i stil ne mijenjaju i po pet godina.

Nošenje previše nakita može da bude pokušaj da drugima saopšte da su bogati, a pozadina je da imaju finansijskih problema koje žele da sakriju.

Žene koje će uvijek zakopčati svoje haljine "do grla" zapravo govore da imaju "gazdu" i da je "ženstvenost slabost, a ne moć", a visoke potpetice mogu ženi poslužiti i da izgleda manje inteligentno, ali i da uliva povjerenje kod svojih kolega.

Ako žene koje često nose farmerke i trenerke i prestanu da vode pretjerano računa o izgledu svoje kose, to može značiti frustraciju i trenutnu depresiju, ali i majčinski instinkt.

Mlada djevojka koja izabere kratku suknju željna je pažnje, dok starije žene to rade jer ne prihvataju svoje godine.

LJiZ

Newsletter

Socijalne mreže

Trenutno aktivnih Gostiju: 142