U posljednja 24 sata u Srbiji zabilježeno 379 pozitivnih na koronavirus

Kardinal Puljić čestitao Bajram: Molim jedinog Boga da izlije svoju milost na ljude


Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić uputio je bh. muslimanima i reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću čestitku povodom nadolazećeg Kurban-bajrama."Uvaženi gospodine reisu-l-ulema Huseine ef. Kavazoviću, Vama i Vašim suradnicima, ali i svim muslimanima u domovini i svijetu upućujem iskrene čestitke povodom Kurban-bajrama", napisao je Puljić.


Napominje da smo svjesni izazova vremena u kojemu živimo, kao i okolnosti uzrokovanih pandemijom koronavirusa koja je našim sugrađanima, ali i brojnim muslimanima širom svijeta onemogućila odlazak na hadž.

"Molimo Svevišnjeg i Jedinog Boga, stvoritelja svih ljudi, da izlije svoju milost na svoja stvorenja kako bi ona živjela u međusobnoj slozi, poštovanju te istinskom ljudskom bratstvu. Po žrtvi koju je prinio zajednički praotac naše vjere Abraham (Ibrahim) neka nam milosrdni Bog udijeli obilje svojih darova kako bi se u našoj domovini izgrađivalo međusobno povjerenje, rasla nada u bolju i pravedniju budućnost te širila međusobna ljubav i poštovanje među svim ljudima dobre volje", poručio je kardinal Puljić.

Povezani članci