U Srbiji pod nadzorom 15.000 ljudi

Ankete pokazuju da Donald Trump gubi i u "republikanskim" državama koje mora imati


Nova anketa CBS Newsa otkriva da aktuelni predsjednik Sjedinjenih Američkih Država gubi izbornu utrku i u državama u kojima "mora pobijediti". Način na koji Donald Trump rukovodi epidemiološkom krizom je uzeo danas i u politici s obzirom na to da mu glasači sve manje vjeruju.U Sjevernoj Karolini Joe Biden naspram Donalda Trumpa vodi za četiri procenta (48% - 44%). Čini se poprilično nemogućim da Trump osvoji predsjedničke izbore ukoliko ne pobijedi u ovoj državi, a osim toga, Bidenova pobjeda u Sjevernoj Karolini bi demokratima omogućila većinu u Senatu. Kada je riječ o dobijanju predsjedničkih izbora, Bidenu pak ova država ne može mnogo pomoći.

U toj državi demokrate u predsjedničkoj utrci nisu pobjedile još od 2008. godine s obzirom na to da oni uglavnom naginju republikancima, a na prošlim izborima Trump je pobijedio sa četiri procenta više, piše CNN.Biden je Trumpu za jedan procenat pobjegao i u Georgiji, državi u kojoj demokrate nisu pobjedile od 1992. godine. Bolje rezultate očekivano pokazuje i u Floridi, Michiganu, Pennsylvaniji i to mu daje veliki broj glasova za pobjedu u predsjedničkoj utrci.

S druge strane Trump se bori za pobjedu u državama koje jednostavno mora imati, poput Sjeverne Karoline, a gotovo sigurno gubi u još sasvim dovoljno država da "zaglibi" u probleme.

klix.ba

Povezani članci