U Srbiji pod nadzorom 15.000 ljudi

Kamere snimile mladu iz Bejruta koja pozira u vjenčanici u momentu eksplozije


Dvadesetdevetogodišnjakinja Israa Seblani je bila ispred Le Gray Hotela sa svojim suprugom u momentu eksplozije koja je odnijela 135 života. Nju je u vjenčanici snimao Mahmoud Nakib, ispočetka sve izgleda svečano, ali jaka eksplozija je promijenila sve.

U sljedećem momentu kamera je zabilježila nju i druge koji su tada bili ispred hotela kako bježe i pokušavaju da nađu sigurno mjesto. Na snimku se vidi da su od jačine eksplozije popucala stakla, a brojni prozori i vrata su se srušili.

Mladenci su u Bejrut došli iz Sjedinjenih Američkih Država kako bi u rodnom mjestu napravili vjenčanje i proslavili sretne trenutke, a s obzirom na to da je mladenka ljekarka svoj dolazak je prenamijenila u pomaganje povrijeđenima.

Do ove eksplozije je došlo zbog loše osiguranosti tereta amonij-nitrata koji je bio skladišten u bejrutskoj luci. Mnogo se spekuliše o tome ko je kriv za eksploziju koja je osim žrtava mnoge ostavila bez doma. Vlasti provode istragu, a tokom jučerašnjeg dana je bilo niz hapšenja povezanih s ovim događajem, u kućnom pritvoru su i neki zvaničnici i vojnici.
klix.ba

Povezani članci