Austrija: Policija pronašla 40 migranata skrivenih u kamionu

Bill Gates milijarderu Warrenu Buffettu napravio Oreo tortu za 90. rođendan


Osnivač Microsofta Bill Gates je milijarderu Warrenu Buffettu povodom njegovog 90. rođendana napravio Oreo tortu. Gates je na Twitteru objavio videozapis kojim se obratio prijatelju Buffettu.Muzička podloga snimka je pjesma Randyja Newmana "Imaš prijatelja (You Got a Friend)". Na površini torte bio je iscrtan lik Buffetta, objavio je CNN.


"Warren, sretan ti 90. rođendan", poručio je Gates u snimku.Buffett je poznat kao osoba koja voli jesti slatku hranu i koja konzumira mnogo Coca-Cole. Jedan je od velikih investitora u Coca-Coli. Ima i svoju tvornicu slatkiša poznatu pod nazivom See's Candies.

Kako je naveo CNN, Gates i Buffett su dugogodišnji prijatelji. Gates nije slučajno odlučio da napravi Oreo tortu. Na svom blogu je napisao kako je jednom prilikom zatekao Buffetta dok je jeo omiljeni desert za doručak - Oreo.

"Jedna stvar koja me je iznenadila kod Warrena jeste da on i sada jede ono što je volio jesti kada je imao šest godina. Sjećam se kada je bio kod nas u kući i kada je za doručak jeo Oreo. Naša djeca su odmah zatražila i Oreo za sebe. Možda je dobar primjer mladim ljudima, ali to je dijeta koja djeluje samo kod njega", napisao je Gates.

Gates i Buffett su se upoznali 5. jula 1991. kada je Gatesova majka pozvala Billa da upozna Buffetta u njihovoj porodičnoj kući u Washingtonu.

U svom blogu Gates se prisjetio da ga je Buffett tada, kako je naveo, dosađivao pametnim pitanjima o budućnosti Microsofta. Kako je napisao, s takvim pitanjima se nikada ranije nije susretao, a jedno od njih se odnosilo i na suparništvo Microsofta i IBM-a.

"Prvim razgovorom je nastalo veliko prijateljstvo", zaključio je Gates.

Dvojica milijardera su fomirali filantropski pokret, kojem su se pridružili i drugi imućni ljudi, a u cilju da pomognu onima kojima je pomoć potrebna. Pokret je podržalo više od 200 ljudi, među kojima su osnivač Facebooka Mark Zuckerberg, supruga direktora Amazona MacKenzie Bezos, Michael Bloomberg, Carl Icahn, direktor Tesle Elon Musk, Stephen Schwarzman i osnivač CNN-a Ted Turner. Gates je zajedno sa svojom suprugom Melindom osnovao fondaciju kojoj je također cilj pomaganje ljudima širom svijeta.

klix.ba

Povezani članci