Austrija: Policija pronašla 40 migranata skrivenih u kamionu

Nova turistička atrakcija u Japanu: Gostionica koja nudi druženje s mačkama


Riokan je vrsta tradicionalne japanske gostionice u kojima klijenti opušteno mogu boraviti u ležernoj japanskoj tradicionalnoj odjeći. Oni turisti koji zaista žele osjetiti japansku kulturu i tradiciju obično odsjedaju u ovim gostionicama.Riokani datiraju iz osmog stoljeća kada je stvoren najstariji na svijetu, Nishiyama Onsen Keiunkan.Danas u Japanu imate mnoštvo riokana, a onaj koji je u posljednje vrijeme privukao dosta pažnje je My Cat Yugawara u prefekturi Kanagawa.Naime, u ovom riokanu možete iz prve ruke iskusiti kako je to živjeti sa mačkom.


Vlasnik riokana Akihiro Ochi, kazao je kako postoje ljudi koji vole da se druže s mačkama i komuniciraju s njima, ali da nisu u mogućnosti da ih odvedu kući.Dakle, riokan je prilagođen svim ljudima koji obožavaju mačke.

"U našem objektu svi su prijatelji i dio porodice, i gosti i zaposleni. Često radim i 24 sata. Naše mačke su posebne i s njima smo jako bliski", rekao je Ochi i dodao kako su mačke jako pametne, ljubazne, poslušne i mirne."Ne poslujemo zbog dobiti. Ogroman dio našeg prihoda odlazi na održavanje ustanove, uključujući hranjenje mačaka i održavanje njihovog zdravlja."Osim toga, gosti koji su u mogućnosti mogu udomiti mačku. Cijena boravka u ovom hotelu je 47 dolara po osobi ili 30 dolara za one koji borave u sobi bez vlastitog kupatila.

klix.ba

Povezani članci