Austrija: Policija pronašla 40 migranata skrivenih u kamionu

Još 285 novozaraženih u Bosni Hercegovini, na području Federacije preminulo pet osoba


U protekla 24 sata u Bosni i Hercegovini registrovano je 285 novozaraženih koronavirusom. Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo u FBiH je registrovano 212, a u RS-u 73 novozaraženih.Kada je riječ o FBiH, novi slučajevi registrirani su u svim kantonimaa u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom i Posavskom.


Do sada je koronavirus potvrđen kod 14.208 osoba. Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH u protekla 24 sata prijavljeno je pet novih smrtnih ishoda. Preminuli su muškarci iz Cazina, Gračanice, Gradačca i Novog Travnika, kao i žena iz Lukavca.

S današnjim danom, ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH je 396. Zbog tehničkih problema koji su nastali na web platformi www.covid-19.ba, kako navode, detaljnije informacije u sutrašnjem izvještaju.

Kada je u pitanju RS, iz Instituta navode da niej bilo smrtnih slučajeva registrovanih u posljednja 24 sata.

Kada je riječ o novozaraženima, prema mjestu prebivališta, 19 osoba je iz Banje Luke, osam iz Foče, sedam iz Bijeljine, po četiri iz Zvornika, Mrkonjić Grada, Pala i Sokoca, tri iz Teslića, po dvije iz Bosanskog Broda, Bosanske Gradiške, Laktaša, Milića i Ugljevika i po jedna iz Bratunca, Doboja, Istočnog Starog Grada, Lopara, Modriče, Novog Grada, Prijedora, Rogatice, Čelinca i Šipova.

klix.ba

Povezani članci