U Srbiji pod nadzorom 15.000 ljudi

Britanski kviz "Ko želi biti milioner" nakon 14 godina dobio pobjednika


Britanska verzija kviza "Ko želi biti milioner" dobila je svog prvog pobjednika nakon 14 godina. Nastavnik historije i politike 57- godišnji Donald Fear koji živi u Telfordu, tačno je odgovorio na svih 15 pitanja i osvojio milion funti ili oko 2,1 miliona KM.Ovaj otac, četvero djece novac planira potrošiti između ostalog na kuću na točkovima. Njegov brat Davyth je prošle godine u istom programu osvojio 500.000 funti.


Voditelj emisije, Jeremy Clarkson, rekao je da je imao osjećaj kao da ispred njega sjedi Encyclopedia Britannica.

Posljednje pitanje na koje je tačno odgovorio bilo je: "Koji je gusar 1718. godine poginuo u bitci kod obala današnje Sjeverne Karoline?" Odgovor je bio Edward Teach "Crnobradi"."Ne možete da budete nastavnik historije 33 godine i da ne znate nekoliko datuma. Datum i Crnobradi odmah su mi pali na pamet", rekao je Fear.

Fear je iskoristio samo jednu od pomoći i to 50:50, dok su dvije opcije "Poziv prijatelju" i "Pitaj publiku" ostale neiskorištene.

Epizode su unaprijed snimljene bez studijske publike zbog koronavirusa, a takmičari su dobili mogućnost da dva puta iskoriste opciju "Pitaj prijatelja".

klix.ba

Povezani članci