Austrija: Policija pronašla 40 migranata skrivenih u kamionu

Uhapšen viši inspektor Granične policije BiH osumnjičen za primanje dara


Na području Velike Kladuše jučer je uhapšen viši inspektor Granične policije (GP) Bosne i Hercegovine koji se sumnjiči za krivično djelo "primanje dara i drugih oblika koristi".Kako je saopćeno, njega su uhapsili pripadnici GP-a pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a prema naredbi Suda Bosne i Hercegovine.


Kako je navedeno, u toku navedenih aktivnosti, izvršen je pretres osumnjičenog policijskog službenika, kao i pokretnih stvari koje koristi osumnjičeni. Prilikom pretresa pronađena je određena količina novca, za koji postoji osnov sumnje da potiče iz izvršenja krivičnog djela.

"Navedene aktivnosti predstavljaju jasno opredjeljenje Granične policije da se suprotstavi svim oblicima koruptivnih ponašanja policijskih službenika Granične policije, te stoga pozivamo i ohrabrujemo sve građane da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja koje uoče ili o tome imaju korisna saznanja", izjavio je povodom ovog događaja direktor GP-a Zoran Galić.

Tokom pripreme i realizacije planiranih aktivnosti korištena je specijalistička oprema koju je ovoj policijskoj agenciji donirala Vlada Savezne Republike Njemačke, saopćeno je iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

klix.ba

Povezani članci