U posljednja 24 sata u Srbiji zabilježeno 379 pozitivnih na koronavirus

Bihać dobija modernu sportsku dvoranu, raspisan tender za "Luke"

BIZNIS


Bihać će dobiti modernu sportsku dvoranu u kojoj će konačno mnogobrojni sportski klubovi moći vježbati i održavati utakmice, a ne kao do sada unajmljivati sale u osnovnim školama. Postojeća dvorana "Luke" bit će potpuno rekonstruirana i proširena za 1.200 metara kvadratnih.

Gradska uprava Bihaća objavila je javni tender za sanaciju i dogradnju ove dvorane u vrijednosti od 2,4 miliona KM. Na ovo se čekalo dvije godine, a nakon što je Gradsko vijeće Bihaća na tematskoj sjednici o stanju sporta donijelo odluku da se izvrši analiza i mogućnost iznalaženja rješenja za poboljšanje uvjeta i povećanje prostora za sportaše i rekreativce.

Javna ustanova za sport odmor i rekreaciju Bihać u saradnji s renomiranim projektantskim kućama izradila je projekt potpune rekonstrukcije i dogradnje dvorane Luke, s procjenom troškova.

"Potpunom rekonstrukcijom bi se trebali znatno poboljšavati uslovi korištenja dvoranskih prostora, smanjiti materijalni troškovi održavanja, povećati energetska efikasnost, kao i prostor za treninge sportskih klubova i rekreaciju građana", kazali su iz Gradske uprave Bihaća.

Planirana je dogradnja novog parketa, novih tribina, nekoliko malih sala, svlačionica te utopljavanje kompletnog objekta s efikasnim grijanjem.
Prvobitno je bilo planirano da se ovaj projekt finansira putem emisije obveznica, ali su uspjeli izdvojiti vlastita sredstva.

Grad Bihać je osigurao sve pravne preduvjete i pribavio potrebnu dokumentaciju. Rok za dostavljanje ponuda je 3. februar 2020. godine do 12:00 sati.

klix.ba
Povezani članci