Kina poslala treći pomorski satelit u svemir

Policija noćas uhapsila grupu narkodilera iz Banje Luke i Doboja

MARIHUANA I EKSTAZI


Kako je saopćeno iz PU Banja Luka, uhapšeni su V.Ž. i A.N. i u toku je kriminalistička obrada nad njima.
Kod V.Ž. je pronađeno i oduzeto oko blizu 600 grama marihuane. Izvršen je pretres na dvije lokacije na području Grada Banja Luka, koje koriste osumnjičene osobe, te je to prilikom pronađeno oko 20,26 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, određena količina novca, 25 komada kapsula smeđe boje koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ekstazi, kao i drugi predmeti koji potiči iz krivičnog djela.
U okviru ovih aktivnosti uhapšeni su i M.S. i N.L. Aktivnosti se sprovode pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a po naredbama Osnovnog suda u Banja Luci.

"U toku aktivnosti policijski službenici Policijske uprave Banja Luka u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet i Policijskom upravom Doboj, na području Grada Doboja, lišili su slobode osobe inicijala N.V., M.V. i S.M. zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo Nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga. Izvršen je pretres na tri lokacije na području Grada Doboja, koje koriste osumnjičena lica kojom prilikom je pronađena određena količina opojne droge, digitalna vaga, određena količina novca, te drugi predmeti koji potiču iz krivičnog djela", saopćeno je iz PU Banja Luka.
Policijski službenici nastavljaju aktivnosti u okviru rada na ovom predmetu.
klix.ba

Povezani članci