Austrija: Policija pronašla 40 migranata skrivenih u kamionu

Ministar Ermin Zulić: “Prinuđen sam iznijeti reagovanje na opasne i zlonamjerne neistine”


Ermin Zulić, ministar za pitanje boraca i RVI USK-a, je uputio saopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani građani Unsko-sanskog kantona, iako pripadam ljudima koji se ne osvrću na neargumentirane tvrdnje, prinuđen sam radi zaštite digniteta svoje ličnosti i institucije u kojoj radim, javnosti iznijeti reagovanje na opasne i zlonamjerne neistine.

Naime, u jednom od internet portala izneseno je da je jedan od ministara u vladi USK-a, i to onaj najugoženije kategorije, aludirajući prema kontekstu na mene, posredovao u zapošljavanju 35 osoba, dogovarajući i uzimajući po jednom zaposlenom 7.000 i 10.000 KM, te istu prenosio drugoj osobi.

Prije svega, odgovorno izjavljujem da je to 100% laž, i da nisam to uradio, niti sam u svojoj dugogodišnjoj karijeri niti jednom posredno ili neposredno uzeo niti jednu konvertabilnu marku, niti jedan eur, ali niti čokoladu, ručak ili bilo koju vrstu poklona ili druge vrste nadoknade i pogodnosti za posredovanje ili zapošaljavanje, ali niti za bilo koju drugu nedozvoljenu radnju.

Te pozivam i molim građane, svakog onog koji ima ijedan dokaz da sam u ovom konkretnom slučaju ili bilo kojem drugom do sada, to ili slično uradio, da iznese u javnost i preda nadležnim institucijama.

Ne mogu nikako shavatiti kako može neko, gdje nema niti trunke istine, da iznese takve tvrdnje i laž.

biscani.net

Povezani članci