Dobre vijesti iz Hrvatske! Prva tri pacijenta zaražena koronavirusom negativna na novom testiranju

Od sutra se gradi centar na Lipi, zabrana kretanja migrantima


U zgradi Vlade USK je prije nekoliko trenutaka završena sjednica Operativne grupe za upravljanje migrantskom krizom u Unsko-sanskom kantonu.

“Zbog povećanja broja migranata, ali i epidemije koronavirusa, tražio sam ovaj sastanak od premijera, ministra unutrašnjih poslova i komesara”, kazao je gradonačelnik Šuhret Fazlić. On je u obraćanju medijima rekao da od sutra kreće izgradnja centra na Lipi, u koji će prvo, biti prebačeni svi migranti koji nemaju smještaj. Bitno je napomenti da se radi o migrantima koji nalaze na području Bihaća. Gradonačelnik Bihaća kategorički odbija prihvat migranata koji se nalaze na prostorima drugih općina, npr. iz centra Miral i Velike Kladuše.

Donesen je i zaključak o zabrani kretanja migranata koji se nalaze u BIRI, van centra. Ovakve instrukcije dobiti će sve policijske stanice u Kantonu.

“Zbog migranata koji nisu u centrima, a kojih je preko 2000, opasnnost od širenja korona virusa je doista velika.”, kazala je nakon sastanka ministrica zdravstva i dodala: “Ako smo uveli mjere za naše građane, svakako da moramo smanjiti kretanje i uvoditi mjere za migrante".

usn.co.ba
Povezani članci