Gradonačelnik Karačija: Nema preživjelih u padu putničkog aviona

Izgovaranje riječi "volim te"može poboljšati vaš život i vaše zdravlje


Međutim, tu biste naviku čim prije trebali promijeniti, a evo i zbog čega:

Imat ćete uspješnije veze

Ljubavna veza je kao živo biće. Ona zahtjeva puno emocionalnog ulaganja. Pokazivanje emocija prema svojim voljenim osobama treba biti često. Također trebate im pokazivati koliko vam je stalo do njih i koliko ste sretni što su u vašem životu.

Osim toga ove stvari ne morate govoriti samo svom partneru već i svojim članovima porodice i prijateljima.

Psihologija Lisa Arango vjeruje kako dvije riječi "volim te" služe kao kisik za odnose, te da one hrane vezu i održavaju je u životu. Za njih vam je potrebno minimalno napora, a dobijate jako puno.

Postat ćete izvor sigurnosti i brige za svoje najmilije

Može biti veoma uznemirujuće ukoliko vaš partner ide nekome drugom sa svojim problemima i brigama. Svi smo mi na svoj način sebični, ali prosto morate naći vremena za svog partnera. Uvijek. Razgovarajte s njima. Iskazivanje ljubavi može biti i pokazivanje partneru kako želite najbolje za njih i da vam mogu vjerovati.

Utječe na vaše blagostanje

Izražavanje ljubavi u bilo kojem obliku može biti korisno za vaše zdravlje. Kada god osjetimo i primamo ljubav, naša tijela proizvode hormon oksitocin koji pomaže u rješavanju stresa.

Bit ćete sretniji u svom svakodnevnom životu

Psiholozi vjeruju da iskazivanje ljubavi čini osobe sretnijima. Poklanjanje, davanje komplimenata i nasmijavanje partnera može vas podjednako usrećiti kao da ste ih i vi dobili.

Osim toga život je pun iznenađenja, nikada ne znate šta će se dogoditi sutra i hoće li vam biti posljednji put da nekome kažete da ga volite. Izgovaranje ove dvije riječi ne zahtijeva mnogo napora, ali ako ih ne kažete mogu vas proganjati cijeloga života.

Stoga je najbolje da svim ljudima koje volite, bilo da se radi o partneru, majci, ocu, drugim članovima porodice ili prijateljima to i kažete. I vi i oni bit će sretniji.

Povezani članci