Gradonačelnik Karačija: Nema preživjelih u padu putničkog aviona

Japanac istrčao 160 kilometara trčeći oko jednog stabla


Goshi Osada, ultra trail trkač iz Japana, istrčao je oko 160 kilometara, trčeći u šumi oko jednog stabla u krugu dužine 15 metara u zapadnom predgrađu Tokija, na obali rijeke.

U razgovoru za “Japan Running News“, Osada je kazao da je morao napraviti čak 10.667 krugova u vremenskom periodu od 54 sata i 40 minuta kako bi ostvario ovaj nesvakidašnji trkački poduhvat u doba pandemije koronavirusa, kada mnogi trkači ostaju kod kuće i trče u dvorištima ili na planini.

“Trkači u posljednje vrijeme u svijetu rade stvari koje u normalnim okolnostima ne bi sigurno uradili, a sve da bi nadmašili jedni druge. Djeluje kao da se takmičimo u nekom novom sportu nastalom zbog restrikcija uvedenih zbog pojave koronavirusa. Ja želim da budem šampion u tom sportu i zato sam ovo uradio”, kazao je ovaj uporni Japanac, dodajući da trčanje oko stabla nije nimalo lagan poduhvat.

“Trčanje u smjeru kazaljke na satu nije baš lagan zadatak iako je uspon bio vrlo mali“, kazao je ovaj trkač.

Poznat je kao jedan od najboljih ultra trail trkača u usponu u Japanu i Aziji.

“Svi moji planovi za sada su vezani za trail trčanje i želim postati broj jedan u svijetu u ovoj kategoriji”, rekao je 25-godišnji Osada, istakavši da već naredne sedmice planira ponoviti isti poduhvat, ali ovaj put u dužini od oko 250 kilometara.

federalna.ba/AA

Povezani članci